32’nci Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nda Şampiyonluk Düğümü Çözüldü

0
227

spor-turnuva5Geçen Yılın Şampiyonu Zülüflühan Veteranlar, Öğretmenler Derneğini 4-2’lik Skorla Devirerek Bir Kez Daha Şampiyon Oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Hatay’ın Anavatana katılışının 77. yıldönümüne tekabül eden ve bu yıl 32’cisi düzenlenen Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın final maçı, Cuma günü Esentepe Futbol Sahasında Zülüflühan Veteranlar ile Güneyler Öğretmenler Derneği ekipleri arasında oynandı.

Geniş kesimlere hitap etmesinin yanında Türkiye’de yerel olarak düzenlenen spor organizasyonlarının en büyüklerinden biri olarak gösterilen Erhan Aksay Futbol Turnuvasında gerçekleşen zorlu mücadelelerin ardından yarı finalde Güneyler Öğretmenler Derneği Akademi Hastanesi’ni, Zülüflühan Veteranlar ekibi ise Sanayi Sitesi’ni yenerek adını finale yazdıran takımlar olmuştu.

spor-turnuva6

2 Mayıs’ta start alan ve rekabetin kıyasıya yaşandığı mücadelelerin yaşandığı turnuvanın final maçında son şampiyon Zülüflühan Veteranlar, rakibi Güneyler Öğretmenler Derneği karşısında ilk yarıyı 2-1 önde kapadı. İkinci yarıya çok iyi başlayan Güneyler Öğretmenler Derneği skoru 2-2’ye getirerek maçta hâkimiyeti ele almayı başardıysa da maçın ilerleyen dakikalarında iki gol daha atarak skoru 4-2 yapan geçen yılın şampiyonu Zülüflühan Veteranlar, 32. Erhan Aksay Turnuvasını zirvede bitirerek şampiyon oldu.

Turnuvanın 3’cülük maçında ise Akademi Hastanesi, Sanayi Sitesi’ni devirerek uzun soluklu organizasyonu 3. sırada bitirmeyi başardı.

spor-turnuva7

Turnuvada Meşin Yuvarlak 1505 Kez Filelerle Buluştu

32. Erhan Aksay Turnuvası, Antakya ve İskenderun (Körfez) olmak üzere iki grupta oynandı. Antakya grubunda 45 takım İskenderun grubunda 16 takım olmak üzere toplamda 61 takım turnuvaya katılım gösterirken, protokol açılış ve kapanış maçları dahil olmak üzere toplamda 270 maç oynandı. Antakya grubunda en fazla gol atan takım Akademi Hastanesi, İskenderun grubunda ise en fazla gol atan takım Asaş Filtre oldu. Turnuva boyunca ise meşin yuvarlak 1505 kez filelerle buluştu.

Madalya Ve Kupa Seremonisi Gerçekleştirildi

Dereceye giren takımlardan 4’üncü olan Sanayi Sitesi’ne HBB Başkanvekili Serdar Güven, 3’üncü olan takım Akademi Hastanesi’ne Başkan Savaş’ın eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, 2’nci olan takım Güneyler Öğretmenler Derneği’ne Merhum Erhan Aksay’ın eşi Meziyet Aksay ve oğlu Atakan Aksay madalyalarını takdim ettiler. Geçen yılın ve bu yılın şampiyonu birinci olan takım Zülüflühan Veteranlar ekibine Başkan Savaş ile birlikte Merhum Erhan Aksay’ın eşi Meziyet Aksay ve oğlu Atakan Aksay madalyalarını ve şampiyonluk kupasını takdim ettiler.

spor-turnuva8

Savaş; “Spor, Barışa ve Kardeşliğe Katkı Sağlıyor”

Başkan Savaş, turnuva sonunda yaptığı açıklamada; “31 yıl önce başlayan bu turnuvayı, tüm Hatay’ı kapsayacak şekilde devam ettirmek, halkımızı daha çok spora yönlendirmek, bu organizasyonu devam ettirmek niyetindeyiz. Amacımız finalde birinin kazanmasını görmekten öte buradaki altmışın üzerindeki takımı yarıştırmak ve ailelerinin gelip burada maçları izlemelerini sağlamak.

Sporu, barışa ve kardeşliğe katkı sağlayan önemli bir öğe olması itibariyle gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz. Her geçen yıl turnuvaya katılan takım sayısı bakımından yurt genelinde yapılan en uzun soluklu örneği az olan turnuvalardan biri olma özelliği taşıyan organizasyonumuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sezonda Hatayspor’u da daha üst liglere çıkarmanın onurunu ve gururunu yaşarız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here