30 Günde Bin Iraklı Yakalandı

0
142

sınırda kaçak yakalandı1Yayladağı ilçesinde son 30 günde yakalanan Iraklıların sayısı bine ulaştı. Alınan bilgiye göre, Suriye’nin İdlib ve Lazkiye kentleri kırsalına sınırı olan Yayladağı ilçesinde son haftalarda yasa dışı giriş yapmak isteyen Irak vatandaşlarının yoğunluğu yaşanıyor. 3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birlikler, son 1 ayda Belengöz ve Topraktutan karakolları çevresinde yaptıkları arazi aramasında bin Iraklıyı yakaladı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Iraklılar, sınır dışı edilmek üzere geri gönderme noktalarına naklediliyor. Iraklıların, ülkelerindeki terör örgütü DAEŞ tehdidi nedeniyle evlerini terk ederek, Suriye üzerinden Türkiye’ye geçmeye çalıştıkları öğrenildi.

hint keneviri1

3 Bin 258 Kök Kenevir ve 45 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Öte yandan, jandarma tarafından Amanos Dağı kırsal alanında gerçekleştirilen operasyonda 3 bin 258 kök kenevir ile 45 kilo esrar ele geçirildi, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine Arsuz İlçesi Hacıellez bölgesine operasyon yaptı.

Amanos Dağı kırsalı olan alanda yapılan aramada 3 bin 258 kök kenevir, 45 kilo esrar, 2 tüfek ile 1 hassas tartı ele geçirildi. Olayla ilgili M.U., Ö.A., İ.Ç. ve M.D. gözaltına alındı. Hint kenevirler yakılarak imha edilirken şüphelilerin sorgusu sürüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here