2/B Kapsamındaki Taşınmazların Satış Başvurularında Son 2 Hafta!

0
74

Kamuoyunda 2/B olarak adlandırılan, 6292 sayılı hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ve satışı hakkındaki kanunun yürürlüğe girmesi ile başlayan 2/B kapsamında yer alan taşınmazların satışı başvurularında 15 gün kaldığı belirtildi.

Konuyla ilgili, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde bir açıklama yapan Defterdar Mustafa Akdemir, bu kanunun amacının 6831 sayılı Orman Kanununun 2 inci maddesi gereğince hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin devlet ormanları içinde veya bitişinde bulunan köyler halkının yerleştirilmesi ve orman köylülerinin kalkındırılmasının desteklenmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi olduğunu kaydetti.

Akdemir, “Kanunun yayım tarihinden bu güne kadar geçen süre zarfında 2/B kapsamında bulunan taşınmazlardan; 1.121 adedi için başvuru yapılmış, 269 adedi için birimlerimize herhangi bir başvuru yapılmamıştır. Türkiye genelinde ise 450 bin hak sahibinden 300 bininin müracaatta bulunduğu bu tarih itibariyle ilimizin başvuru oranı %81’e ulaşarak, Türkiye ortalamasının üzerinde yer almıştır. Başvuru yapılmayan taşınmazların hak sahiplerinin 30.10.2012 tarihine kadar ilgili Malmüdürlüklerine müracaat etmeleri menfaatleri gereğidir. Son başvuru tarihi geçtikten sonra 2/B kapsamında kalan ve başvuru yapılmayan taşınmazların hak sahiplerinin, taşınmazlar üzerinde herhangi bir hukuki hakları kalmayacaktır” dedi.

Satış ile elde edilen taşınmaz parasının %90’ının kentsel dönüşüme harcanacağını ifade eden Akdemir, başvuru bedelinin bin lira olduğunu fakat tahsil edilen bin liranın daha sonra verilecek paradan düşüleceğini aktardı. Peşin ödemelerde %20’lik indirim yapılacağını, ayrıca faizsiz taksitli ödemelerin de mevcut olduğunu sözlerine ekleyen Akdemir, satışların 6 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here