2017’ye Mektup Var…

0
518

tebrik-kartlari1Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulundan Hatay’da Bir İlk

Naciye Suna Oktay Tekin İlköğretim Okulu, unutulan ‘tebrik kartı’ geleneğini yeniden canlandırmak için 2015-2016 sezonunda başlatmış oldukları ‘öğrencilerin yazdıkları yeni yıl kartını ailelere gönderme’ geleneğini 2016-2017 eğitim öğretim yılında da devam ettirdi.

Gerçekleştirilen bu etkinlik, teknolojik aletler hayatımızı kolaylaştırıp hızlandırsa da folklorik değerleri koruma yaşatma amaçlı çocukların belleklerine güzel bir anı olarak kaydetmelerini sağlamıştı. Okulun 470 öğrencisi ve öğretmenleri ile uygulanmış olan proje, velileri de mutlu etmişti.

tebrik-kartlari2

Daha önce Askeri komutanlara yazmış oldukları “BİRİZ BERABERİZ” dayanışma mektubuna gelen cevap öğrencileri ve idarecileri çok sevindirirken, Cumhurbaşkanına Başkomutan sıfatı ile gönderdikleri mektuplardan da cevap gelmesi öğrencileri ayriyeten çok mutlu etmişti. Tüm geçmiş güzel hatıraların unutulmaması, geleceğe aktarılması umudu ile başlatılan bu çalışma çok ses getirdi.

Okul Müdürü Mehmet Çörtük; “Özlemle yâd edip iç çekerek anlattığımız günleri sembolik olarak ta olsa çocuklarımıza yaşatmak bizi mutlu etmektedir. Geleceğin sanatkarları, doktorları, öğretmenleri, hakimleri olacak çocuklarımızın da çocuklarına aktarması, unutulmaması ve yaşatılmasını kapsayan bir projemizdi” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here