2014-2015-2016-2017 Nede Hızlı Geldi ve Geçti… 2018 Hepimize Hayırlar Getirsin Derken…

0
188

2017 yılını sanki daha dün kutlamış gibiyiz. Geçen bu yıllarda ne de çok üzüldük. Şehitlerimizin güncellikleriyle üzgün ve moralsiz kaldık. 2017 yılı aslında geniş ve kapsamlı başlamıştı. Geçtiğimiz bir yılda memleketimizde gözle görünür gelişmeler oldu mu ben bilmiyorum. Beklentilerimiz yerine geldi mi diye kendi kendimize sorsak, yine memleket açısından boynumuz eğri!.

İstekler hedeflerine ulaşamadı. Karayolları, Ziraat Bahçesi, Balıkçı Barınağı, Hassa Tüneli, çok amaçlı Devlet Hastanesi yapımı, şehrin bir türlü bitirilemeyen cadde ve sokakları, Aslantaş Barajı Suyu, Yeni İmar Planları, İskenderun için söylenen Seçim Yatırımları, bir türlü çözülemeyen Meydan Mahallesinin sorunları, her kafadan çıkan sözlerle karma karışık bir Şehir Planı… Belen’de çözülemeyen ara sokakların içler acısı durumu, Belen’e getirilemeyen doğalgaz. Çöp fabrikası tam bir hikaye! Feyezan kanalını halen bekliyoruz ne olacak diye. Turizm; hiç alışık olmadığımız bir terim. Turizm için çok şeyler söylense de ben bu konuda inancımı maalesef kaybettim.

Tüm bunların yanında sevineceğimiz girişimlerde var. İskenderun Üniversitesi (İSTE) yanı başımızda, memleketimizin her yönüyle nabzını yakından takip ediyor. Üniversite rektörümüz Türkay Dereli ve çalışma arkadaşları hiç boş durmuyor. İskenderun bölgesinde oluşacak her sorun ve sebepleri bilimsel araştırıyorlar. Anlayacağınız memlekette artık yalnız değiliz.

İskenderun’a yeni atanan Kaymakam Recep Soytürk, soyadı gibi atak ve sevecen, bölge sorunlarına çok kısa sürede adapte oldu. İskenderunluların her türlü müspet ve menfi olaylarına babacan tavrıyla yaklaşıp, çözüm üreterek bölge halkımızdan sempati toplamaya devam ediyor.

Diğer yandan, siyasette bölgemiz çağ atlayacağı yerde gerisin geriye doğru gidiyor. Hükümetin ve devletin bir kolu olan İskenderun Belediyesi çoğu yatırımlarda sesiz ve sakin. Neden böyle olduğuna dair ben bir anlam veremiyorum. İskenderun için yapılacak olan yatırımlarda gerekli yol alınamadı. Vekiller de bu konuda sessiz. İskenderun siyaseti baştan sona artık değişmeli. Görev aşkıyla tutuşan insanlar seçilip göreve getirilmeli. Kadınlar sessizliklerini bırakıp bundan sonra sesli şekilde bizde bu siyasetin içinde varız demeliler.

türkiye'de yeni yıl ile ilgili görsel sonucu

Gerçekten de İskenderun’da işi bilen gerçek siyasetçilerin ortaya çıkıp “talihsiz geçen günlerimizi” gelecekle güzelleştirmeli. Türkiye geneline baktığımızda çoğu şeylerde biraz rahatladık gibi. Terör belasının tam üstüne gidildi. Devlet kafasına taktığı her belayı def edebiliyormuş demek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bundan sonra çok değişik yatırımlarla gündeme gelecek. Çoğu Kürt kardeşlerimiz oynanan bu zalim oyunun farkına vardı. Terör uğruna çoğu vatandaşlarımız oralarda memleketlerini terk etmek zorunda kaldı.

2018 ve ileriki yıllarda inşallah çok değişik atmosferleri arkasına alan insanlarımızın birlik ve beraberlikle yurdumuzun gelişmesine mücadele edeceklerine inanıyorum. Uzun zamandan beri görmüş olduğumuz korkunç rüyalardan böylece kurtuluruz ümidini taşıyorum. Kudüs birden bire bölgemizin gündemine oturdu. ABD’nin her şeyi yapabilirliği şüpheli hale geldi. Dünya devletleri bu oldubittiye karşı çıktı. Burada en büyük katkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Halen bu oldubittilere karşı kalkan gibi duruyor.

Suriye sorunları biraz çözülmeye yüz tutsa da daha yıllar sürecek bir sorunlarla beraberler. Neden derseniz dirayetli bir liderleri yok. Önümüzden akıp giden yılların ertesinde, İskenderun bambaşka bir şehir haline gelecek. Şu Suriye ve Irak bir durulsun siz o zaman seyredin memleketimi.

Türkiye komşularına tam bir örnek teşkil ediyor. Yurdumu örnek alan komşu ülke vatandaşları, kendilerine de çeki düzen vermek zorunda. Her şeye rağmen yurdumuz ve içinde bölgemiz, Dünyanın en önemli gözdesi haline gelecek. 2018 yılında oluşacak gündemlerle başka şeylere doğru kayıp gideceğiz. Geçen senelerde; Dünya ekonomik krizi iliklerine kadar hissetti. Bizle de çok uğraştılar ama güçleri buna yetmedi. Dövizi ve borsayı kullanmaya kalktılar başaramadılar. Allah’a şükür Türkiye çoğu şeyi görmedi bile. Geleceğimize dair umutla bakan ekonomistler iyimser. Dünya’yı saran iklim bozukluğu ile yine bu yılda naçar kalacağız. Bilim adamlarının içimizi ferahlatacak açıklamaları yetersiz. Hep tehlikeli gidişattan bahsetmekteler.

İskenderun her beklentilere karşı hazırlıklı bir şehir pozisyonunda! İskenderun her türlü olumsuzluklara karşı kenetlenmiş. Özellikle emniyet güçlerimizin, mesleklerinde yakaladıkları başarılar övgüye değer. İskenderun için her ne kadar şer odaklarının yuvası olduğu dedikoduları söylense dahi; Emniyet bunların nefeslerini çok rahat duyuyor. Uygulamalar yerinde ve doğru. 2014-2015-2016 ve 2017 yılını hiç sevmedim. 2018 yılı milletimize ve devletimize hayırlar getirsin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here