19 Mayıs Bugün Coşkuyla Kutlanıyor!

0
224

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bugün tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Her yıl geleneksel olarak yapılan ‘Tören Geçidi’ son birkaç yıldır yapılmazken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98. yıldönümü çelenk sunma töreni ile kutlanacak.

Bugün saat 09.30’da Atatürk Anıt Alanında çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okunacak. Buradaki tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Ferit Ali Gündel’in günün anlam ve önemine ilişkin yapacağı konuşma ile son bulacak.

Bugün ayrıca, sahil güvenlik botu şehir iskelesinde 11.00-16.00 saatleri arasında, Deniz Kuvvetleri’nin Modern Savaş Gemileri, İskenderun Üs Komutanlığı kışlasında 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak. Yine 09.00-17.00 saatleri arasında Deniz Müzesi de halkın ziyaretine açık olacak.

Belediye Başkanlarından Kutlama Mesajları

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da yayınladıkları birer mesajla, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşımızı başlatmasının yıldönümünü kutladı. Mesajlar şöyle;

“Gazi Mustafa Kemal Yedi Düvele Samsun’dan Meydan Okudu”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dönemin karanlık ortamında yenilmiş, yorulmuş, hırpalanmış ve dağıtılmış ordusuna rağmen, aziz milletin, inancından ve istiklaline duyduğu tavizsiz bağlılıktan güç alarak yedi düvele Samsun’da atılan ilk adımla meydan okumuştur. Tehditlerle sindirilmeye çalışılan, şantajlarla durdurulmaya uğraşılan ve kurşunla yolundan döndürülmek istenen milli mücadele ruhunun, Türk tarihinden aldığı ilhamla işgale, esarete, eziyete, zulme haddini bildirmek için Anadolu’nun mukaddes bağrında boy vermiş ve kök salmıştır. ‘Ne var ki Türk milletinin kolayca teslim olacağını zannedecek kadar şuurlarını kaybedenler, şimdi daha etkili ve büyük bir oyunu devreye sokmuşlardır. Bilinmelidir ki hiçbir kötü ve aşağılık oyun başarıya ulaşamayacak, tehditler mesafe alamayacak, tertipler belini doğrultamayacak ve Samsun’a çıkışın intikamı asla alınamayacaktır. Topla, tüfekle ve tek taraflı çalışan anlaşma masalarıyla hedeflerini gerçekleştiremeyenler, Samsun’dan yakılan özgürlük meşalesini söndüremeyecekler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının mirasına zarar veremeyeceklerdir. Elbette 19 Mayıs’ın, “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlandığı dikkate alındığında, Türk gençliğine çok büyük görev ve sorumluluklar düşeceği de şüphesizdir. Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin, Türkiye’nin bugünkü manzarasını ibretle ve endişeyle takip ettikleri açık ve nettir. Türk gençliğinin, dünün muhterem hatıralarına mutlaka sahip çıkacağına, art niyetlilere ve çanak tutanlara fırsat vermeyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle büyük Türk milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

Doç. Dr. Lütfü Savaş / Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

“19 Mayıs Kurtuluş Yolculuğunun Başlangıcıdır”

“Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, yurdumuzun düşman işgallerinden kurtarılması yolculuğunun başlangıç tarihidir. Mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı yolunda, milli mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüren milletimiz, birbirine kenetlenerek kutlu bir şahlanış ve diriliş gerçekleştirmiştir. 19 Mayıs Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bu güne anlam katan gençlerimize, ecdadımızın bu vatan topraklarını korumak için yaptığı fedakârlıkları göstererek, ecdatları ile gurur duymalarını ve bize bıraktıkları mirasa en güzel şekilde sahip çıkmalarını sağlamamız gerekir.

Geçmişini unutmayan, inançlı, özgüvenli, vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutan, azimli ve çalışkan bir gençliği yetiştirmek bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Çünkü bir ülkenin geleceği, o ülkenin gençlerine bağlıdır. Gençlerimizde, omzundaki yükün ve ağırlığın sorumluluğunu bilerek, kendilerinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için çok çalışmalıdır. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyor sevgi ve saygılarım sunuyorum.”

Seyfi Dingil / İskenderun Belediye Başkanı

“19 Mayıs’ta Bir Millet Uyanmıştır”

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı milli uyanışın sembolüdür. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış, Samsun’dan başlayan milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasıyla da Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Gençliğe büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz” diyerek büyük özverilerle kurulan Cumhuriyeti gençliğine emanet etmiş ve dünyada pek az liderin öngördüğü bir davranış sergilemiştir. Bu emanete hakkıyla sahip çıkmak başta gençler olmak üzere, hepimizin asli görevidir.  Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Nazım Culha / Arsuz Belediye Başkanı

(Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here