155 Başvurudan 19’u Destek Almaya Hak Kazandı

0
79

Doğaka, Teknik Destek Programı Sonuçlarını Açıkladı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 2012 Yılı Kasım-Aralık Dönemi Teknik Destek Programı sonuçları ilan edildi. Başvuruları 30 Kasım 2012 tarihinde sona eren programda, değerlendirilen 155 başvurudan 19 başvurunun destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, Hatay ilinden 9, Kahramanmaraş ilinden 6 ve Osmaniye ilinden de 4 olmak üzere, TR63 Bölgesinde toplam 19 başvuru destek almaya hak kazanırken, sonuçlar www.dogaka.gov.tr adresinde yayınlandı.

Teknik Destek Programına ilişkin bir açıklama yapan DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, destek talebinde bulunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, 26 kalkınma ajansı içinde ilk kez DOĞAKA tarafından Teknik Destek Programına çıkıldığını ve en fazla projenin desteklendiği program olduğuna dikkat çekti.

Programın içeriği hakkında da bilgi veren Yıldız; “Kurumların bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına uzman desteği sağlamak, bölge dışı bilgi birikiminin bölgemizde katma değer yaratacak alanlara aktarılarak kalkınmaya ivme kazandırılması ve Ajans tarafından verilen eğitim ve danışmanlık hizmetini kapsamaktadır” dedi.

Destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerine yönelik sözleşme imzalama ve uygulama sürecine ilişkin Ajansın İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından gerekli bildirimlerin yapılacağını ifade eden Yıldız; “Yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacağı değerlendirilen bu başvurular, Ajansımız personeli tarafından ya da zorunlu hallerde hizmet alımı yolu ile uygulanacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here