11 Acil Yardım Ambulansı Hizmet Vermeye Başladı

0
99

acil ambulans1Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen 11 adet acil yardım ambulansı, geçtiğimiz hafta sonu İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “Sağlık hizmetleri konusunda da en iyisini yapmalıyız” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nca ilimize tahsis edilen 11 adet acil yardım ambulansı düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene, başta Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Jandarma Komutanı Jnd. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile il müdürleri, sağlık personeli katıldı.

Törende konuşan Vali Lekesiz, sağlık hizmetlerinin insanın doğumundan ölümüne kadar en önemli hizmetlerin  başında geldiğini ifade ederek; “Bizler ‘Bir nefeslik sağlık dahi, devletli olmaktan daha değerlidir’ diyen bir gelenekten geliyoruz. Mademki her şey insan için, o halde bu hizmetlerin en başında gelen Sağlık hizmetleri konusunda da en iyisini yapmalıyız” diye konuştu.

acil ambulans2

Sağlık hizmetleri içinde ‘acil sağlık hizmetlerinin’ ayrı bir önemi olduğuna da vurgu yapan Lekesiz; “Yapılan acil çağrıya verilecek cevaptaki iletişim dilinin kalitesinden tutun, müdahalenin süresi, ardından yapılan sağlık hizmetinin kalitesi çok önemlidir. Yapılan sağlık hizmeti, ‘Devletin vitrini’ denilebilecek hizmetler kategorisindedir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da, bu hizmetlerin, vatandaşımızın devletine olan güven duygusunu daha da güçlendirecek hizmetler kategorisinde olduğunun bilinciyle en üst düzeyde vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Vali Lekesiz, ülkemizde sağlık hizmetlerinin kalitesindeki artışların memnuniyet verici olduğunu da kaydetti.

Törende daha sonra konuşan İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz ise yeni alınanlarla birlikte ambulans sayısının 52’ye çıkarıldığını ifade ederek; “Yeni alınan ambulanslar, hedefimiz olan; halkımıza daha hızlı ve kaliteli bir acil sağlık hizmeti sunma ve hastaya ulaşma sürelerinin kısaltması konularında ekiplerimize ve bizlere büyük katkı sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

112 Acil Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Bayramoğlu’nun sunumu ve konu ile ilgili film gösteriminin ardından ambulanslar kurdele kesilerek hizmete alındı. Ambulanslar ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde görev yapacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here