1 Mayıs Alanlarda Coşkuyla Kutlandı!

0
222

Tertip Komitesi Üyesi Ali Karadaş; “Ekmeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin Mücadeleye İhtiyacımız Var”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Atatürk Anıt Alanında coşkuyla kutlandı. İskenderun Belediyesi Evlendirme Dairesi önünde bir araya gelen İşçi Bayramı Tertip Komitesi üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve çok sayıda vatandaş, buradan davul zurna eşliğinde Atatürk Anıt Alanına kadar yürüdü.

Toplanan vatandaşlar davul zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı. Burada bir basın açıklaması yapan Tertip Komitesi Üyesi Ali Karadaş: “Ülkemiz ve bölgemiz tarihsel olarak kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçmekte; iktidarın darbecilerle mücadele adına ilan ettiği OHAL ve KHK’lar halkı ve emekçileri mağdur etmeye devam ediyor. Mağdur edilen yüz binlerce emekçinin mağduriyetlerini giderecek bir muhatabı bile yok. Biz 16 Nisan’da tek adam rejiminin kurulmaması için ‘Hayır’ dedik.

Emekçiler olarak en başından beri emperyalist savaşa ve bölgenin gerici rejimlerinin müdahalelerine ‘Hayır’ dedik. Sorunlarımız geçmişe göre arttı. Ama bir araya gelişimizin koşulları da olgunlaştı. Dün yan yana gelmez denen kesimler bugün ön yargılarını kırarak yan yana durmaya başladı. Kısacası; işimiz, ekmeğimiz ve özgürlüğümüz ve daha fazlası için mücadeleye ihtiyacımız var. 1 Mayıs İşçi Bayramımız birliğimizi güçlendirmemize vesile olsun. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın birlik, yaşasın mücadele ve dayanışmamız” dedi.

Gerçekleştirilen mitinge katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak; “Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle ülkenin kalkınmasına büyük katkılar sunan işçi ve emekçi kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik hayatımıza kattığı değerin bilincindeyiz.

Emeğe saygının yollarını açan ve özveriyle çalışan bütün emekçilerimizin daha iyi hayat koşullara kavuştuğu, işçi cinayetlerinin ve kadın cinayetlerinin durdurulacağı, emekten yana tüm olumsuz koşulların kaldırıldığı, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili düzenlemelerin tam anlamıyla hayata geçtiği, bayramların bayram gibi kutlandığı bir Türkiye temenni ediyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

Kutlamalara CHP Parti Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, kadın ve gençlik kolları, CHP Hatay Milletvekili adayları da katılım gösterdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here