Özelleşmeyle İşten Çıkarılan TEDAŞ İşçileri Eylem Yaptı

0
156

tedaş eylem1TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle işten çıkarılan çalışanlar TEDAŞ İskenderun Şubesi önünde eylem yaptı.

İşten çıkarılan çalışanlar adına konuşan Arıza Bakım ve Onarım Elektrik Teknisyeni Aşkın Tekin, İskenderun’dan 20 olmak üzere Belen, Payas, Dörtyol, Erizn’den toplam 53 kişi, Hatay genelinden de toplam 200 kişinin işten çıkarıldığını söyledi. Tekin; “Bizler TEDAŞ özelleştirme sonucu Enerji-Sa yani Sabancı Holding’in kiralamış olduğu enerji sektöründe çalışan sözleşmeli taşeron işçileriyiz. Bizlerin üretiminden gelen emeğimizi hiçe sayarak haksız yere işimize anlamlı bir gerekçe göstermeksizin iş aktimize son vermişlerdir. Bu haksız iş feshimize hukuksal dayanağı olmadığı halde maalesef yasa yardımıyla hayata geçirmişlerdir. Mecliste onaylanan hiçbir iş yasası emekçi sınıfına faydası olmayan yasalardan ibaret olup, en temel hakkımız çalışma hakkımızı elimizden istedikleri zaman alma haklarını işverene, taşeronlara kadar yetki verilmişlerdir” dedi.

Arıza bakım işlerine 55 kişilik ekip ile baktıklarını 20 kişinin işten çıkarılmasıyla 35 kişiye düşen ekiplerine bir de Belen ve Arsuz bölgelerinin sorumluluklarının da eklenmesiyle işin içinden çıkılmaz hale gelindiğini anlatan Tekin; “Teknolojinin ilerlediği dünyamızda başta İskenderun ilçemiz olmak üzere, İskenderun’a bağlı belde ve diğer ilçelerde elektrik biz insanların kabusu haline gelmiştir. Bugün enerji ve tabii kaynaklar bakanı, kullanılmaz halde olan elektrik hatlarının trafo binalarının içeriğini gizleyerek elektrik kesintilerini, olaydan habersiz masum kedilerin üzerine yıkarak kendilerini aklamaya çalışıyorlar.

Bizler burada bulunan emekçiler olarak işimize, ekmeğimize göz koyanlara, bizleri kapı dışarı eder gibi itilip kovulmaya karşı savunmasız bırakan özelleştirmeye karşı olduğumuzu beyan ediyoruz. Bugün yukarıda koltuklarında oturanlar, arkadaşlarımızın canlarını hiçe sayarak büyüyen bölgemize işçi yatırımını tırpanlayarak asgariye indirip Hatay genelinde 400’ün üzerinde arıza onarım ve bakımda çalışan bizleri %40’a varan işçi kıyımı ile tehlikeli bir biçimde hayata geçirmeye başladı.

Bizler bunları görüyor ve diyoruz ki; bizleri işten çıkarmakla, insanları elektriksiz bırakmak aynıdır, insanlığa verdiğiniz önem yok demektir, elektrik kesintilerinin giderek artacağı demektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here