İskenderun Polisi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencilerini Bilgilendirdi

0
110

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu ile İskenderun Kız Teknik ve Meslek Lisesi yönetimince ortaklaşa yapılan çalışmada öğrencilerin karşılaşabilecekleri muhtemel olaylar ve genel güvenlik konuları hakkında söyleşi yapılarak bilgi verildi.

Sunum eşliğinde öğrencileri bilgilendiren bayan polis memurları; son zamanlarda özellikle internet kullanımı ve telefon ile dolandırıcılık vakalarının bir hayli arttığını ifade ederek; “Facebook üzerinden beğenme isteği gönderip sizin bilgilerinize erişiyorlar. Sonra ele geçirdikleri hesap ile arkadaşlarınızla görüşüp bir süre sonra sana bir mesaj göndereceğim, ona evet diye yanıt ver ya da bir şey deniyorum isteğimi kabul et ve benzeri şeyler söyleyerek kandırıyorlar. Gelen mesaja ya da beğenme isteğine evet dediğinizde şahısın hesabına para aktarılıyor. Bu ve benzer yollarla kontör dolandırıcılığı da yapılıyor. Bu yüzden internette daha dikkatli davranınız” dediler.

Yine kendilerini hazırlamış oldukları özel stüdyoda telsiz konuşmaları eşliğinde “Polis, MİT veya Jandarma görevlisi olarak tanıtarak, sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor size yüklü miktarda fatura gelecek, biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız, en yakın bayi’e gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına para yatırın veya kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları sonra size ödeyecek” gibi dolandırıcılık yapanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen polisler, “Polis, MİT, Jandarma ve adli makamlar hiçbir zaman vatandaştan para istemez” diyerek bu konuda öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler, karşılaşabilecekleri her konuda hiç çekinmeden 155 Polis İmdat telefonunu aramaları konusunda uyarıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here