Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin İskenderun’daki en dikkat çekici yatırımlarından olan Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi inşaatında sona yaklaşıldı. İskenderun yerleşkesi içerisinde bulunan ve mimari görünümüyle fark yaratan fakülte, kısa bir süre sonra eğitime açılarak öğrencilere kaliteli bir yüksek öğretim hizmeti vermeye başlayacak.
Fakülte bünyesinde Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümleri yer alıyor. Modern çağın en son teknolojileriyle donatılan Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi, öğrencilere evrensel boyutta mesleği tanıtma iddiasını taşıyor.
Projelendirme evresi bir yıl süren ve yaklaşık 16 milyonluk devasa bütçesiyle öne çıkan Fakülte, Türkiye için de önemli bir kazanç olarak görülüyor. Bulunduğu yer itibariyle denizcilik üssü olma potansiyeli taşıyan İskenderun ise fakülte ile birlikte Türkiye’nin en önemli denizcilik eğitimi veren bölgelerinden biri olarak tanınacak.
Eski havaalanı pistine paralel konumda yer alan MKÜ Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi binasının bodrum katında üç simülasyon odası, 1 derslik ile 523 metrekarelik yemekhane; birinci katında idari bina ve bürolar, öğrenci işleri, 4 laboratuar, 8 derslik ile 257 kişilik konferans salonu; ikinci katında 100′er kişilik 2 ayrı konferans salonu, internet salonu, VIP salonu, 4 laboratuar, 8 derslik, dekan ve yardımcılarının odaları; üçüncü katında 22 ayrı akademisyen ve bölüm başkanlarının odası; üst katta ise 595 metrekarelik kantin ve teras ile akademisyenler için yemek salonu ve 389 metrekarelik teras bulunuyor.
Toplantı ve konferans salonlarının kentteki kurumların ve kamunun kullanımına açık olması için giriş-çıkış kapısı da ayrı olarak düşünüldü. 14 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Fakülte, eğitime başladığında 4 ayrı bölümde yılda 240 öğrenciye mühendislik eğitimi verecek.