Yüksel; “Vatanseverlerle Saf Tutmak Zorundayız”

0
104

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’in Gündem Değerlendirmeleri; “Vatanseverlerle Saf Tutmak Zorundayız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, dün parti binasında, ülke gündemi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında ilk olarak Reyhanlı’da yaşanan terör saldırısına değinen Yüksel; “Ülkemizi üç terör örgütüne mahkûm eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bunları kim bu duruma getirdi, bunları iyi tahlil edip herkese anlatmalıyız. Şu anda bir vatanı sevenler var birde vatanı satanlar var. Biz mutlaka vatanı sevenlerle saf tutmak ve mücadele etmek zorundayız.

Kitabımızın ilk kelimesi ‘OKU’dur, okuyacağız, araştıracağız, bir daha okuyacağız. Yüce yaradan onu oraya boş yere yazmamıştır. Kimseye inanmayın, okuyun, araştırın, Müslüman’a düşen görev budur” şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferi Anma Törenlerinde Atatürk Yok!

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Çanakkale Zaferini Anma törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ten hiç bahsedilmediğini ve bunu şiddetle kınadıklarını vurgulayan Yüksel; “Bir kaç gün önce Çanakkale Zaferini anmak için toplandık. İbretle izledik ki, Çanakkale Zaferinin olmazsa olmazı Mustafa Kemal Atatürk konuşmada yok. Çanakkale ruhu büyük bir ruhtur. Bir milletin, her rengi ile her unsuruyla dirildiği, emperyalizme geçit vermeyen bir ruhtur. Birleştiği bir ruhtur. Bu ruhu unutup, Çanakkale Zaferi kutlamasının içerisine 15 Temmuz’u koymuşlar. 15 Temmuz’u kutlama diyen yok, 15 Temmuz gelince kutlarsın. 15 Temmuz’un Çanakkale Ruhunda ne işi var. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ derken şimdi koca bir Türk milletini bir kişiye mahkûm etme çabası içerisindeler” diye konuştu.

Evet ve Hayır kampanyalarının eşit bir ortamda yürütülemediğini de kaydeden Yüksel; “Adalet nerede, eşitlik nerede? Örtülü ödenekten sadece ocak ve şubat ayında 446 milyon TL harcanmış. Nereye harcandığı belli değil. Hesabı yok, kitabı yok, kimsede soramıyor nereye harcandı bu para. Evet kampanyalarına harcanıyor, senin benim param bir kampanyaya harcanıyor. Bunun eşitlik neresinde? 12 uçak, 3 helikopter, 900 makam aracı Evet kampanyasında kullanılıyor. Bunda eşitlik var mı? Vicdan, Allah korkusu var mı? Ben hakkımı haram ediyorum. Bu paralar nereye gidiyor işsiz kardeşim bunun hesabını sormayacak mısın? ‘Hayır’lı oylarla bunun hesabını sormaya var mısınız?” dedi.

Olmayan İstikrarı Al Başına Çal!

Ülkemizin durumunun içler acısı olduğunu savunan Yüksel; “Hiç utanmadan sıkılmadan diyorlar ki Avrupa bizi kıskanıyor, Türkiye’de istikrar varmış. Bu millet çocuklarını dışarıya göndermek istiyor, yabancı ülkelere göndermek istiyor. İnsanlar çocuklarını yabancı ülkede doğurmak istiyor, oranın vatandaşı olsun diye. Ülkemizin şu anki hali bu! Yüzlerce binlerce insan şu anda vize kuyruklarında! Yüzlerce, binlerce fabrika kapanıyor, iş adamları Rusya’ya, Azerbaycan’a, Gürcistan’a, Bulgaristan’a, Yugoslavya’ya taşıyor fabrikasını. İşsiz sayısı şuanda 7 milyon, ailesi ve çocuklarıyla düşünün milyonlarca insan yatağa aç, mutsuz giriyor. Olmayan istikrarı al başına çal” dedi.

Geçtiğimiz hafta Barzani’nin ülkemize gelmesini ve bayrağının Türk bayrağının yanında asılmasını şiddetle eleştiren Yüksel; “Bir hafta önce ülkemizde bir rezalet yaşandı. Kimin teröristle işbirliği içerisinde olduğu ayan beyan ortaya çıktı.

Bir kaç gün önce bir partimizin lideri çıktı dedi ki, Barzani’nin Türkiye’ye gelişi ile ilgili ve terörist bayrağının şanlı Türk bayrağının yanında çekilmesi ile ilgili isyan etti. Ne dedi; ‘Bu bir rezalettir, bu bir skandaldır, sen bizden misin yoksa Barzani’den yana mısın?’ dedi. Bunların Barzani’den yana olduğu ortaya çıktı. 26 ilimizi Barzani’nin televizyonu kendi sınırları içerisinde gösteriyor ve bu teröre yataklık yapan terörist başı Barzani’nin Türkiye’deki uzantısı olan partide Evet kampanyasını başlattı.

Vatanımıza, Bayrağımıza Sahip Çıkmaya Var mısınız?

Tüm vatanseverlere, milli duygularını ruhunda, beyninde taşıyan siyasi görüşü ne olursa olsun herkese seslenmek istiyorum… İşte vatanseverlik! Şu anda, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmaya var mısınız? Bizim kültürümüzde lidere itaat yok, insana itaat yok. Biz Türk milleti olarak bir vatana itaat ederiz bir de bayrağa.

Son moda aldatıldık, kandırıldık. Aslında bu insanlarımızın uyanması için net bir şey. Demek ki tüm yetkiler bir kişide toplanırsa ki esasında zaten yıllardır yaşıyoruz biz bu durumu, aldatılır. Tek Adam kandırılır, tek adam tehdit edilir. Ülkeyi badireden badireye sürükleyeceksin, bu kadar şehit verilmesine neden olacaksın, sonra milletim affetsin. Yok böyle bir şey.

Bir gemide iki kaptan olur mu diyorlar. Evet, bir gemi de iki kaptan olur. Bir uçakta, bir trende ve hatta şehirlerarası bir otobüste bile 2 kaptan olur. Cansız bir varlığı bile tek adama emanet etmiyoruz. Şimdi biz koskoca bir ülkeyi yönetmesi için bir tek kişiye güvenecek miyiz? Hayır” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here