Yüksel; “Sandıklardan ‘Hayır’ Fışkıracak!”

0
149

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Türk Milletinin Tek Adama Mahkûm Olmaya Razı Olmayacağına İnandığını Belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülke gündeminde olan referandum ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Belen İlçe binasında düzenlenen ve ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları ile çok sayıda partilinin katılım gösterdiği toplantıda konuşan İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, referandumu bir ‘dayatma’ olarak nitelendirerek; “Ülkemiz maalesef 16 Nisan’da bir dayatma ile karşı karşıya. Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumuna şahit olacağız. 80 milyon, ya bir kişiye teslim olacak ya da o bir kişinin karşısında ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hür yaşayacağım’ diye haykıracak” diye konuştu.

Terörü Destekleyeni Görmek İstiyorsa Aynaya Baksın

Referandum sürecinde yaşananları ibretle izlediklerini söyleyen Başkan Yüksel; “Ben memleketime sahip çıkacağım diyen insanlara karşı her türlü hakaret, zulüm ve baskı yapılıyor. Ben buradan sizin huzurunuzdan seslenmek istiyorum. Ne o baskından, ne tehdidinden, bu Türk milleti korkmaz. Türkiye Cumhuriyeti’ne mensup hiç kimse tarih boyunca hiç kimseden korkmamıştır, senin yedi ceddinden de korkmayacaktır. Hayır kampanyasında yer alanlara terörist gözüyle bakıyor, terörist muamelesi yapmak istiyor. Geçsin boy aynasının karşısına, aynada kendisine baksın. Aynanın karşısında göreceği kendisidir, terör örgütü ile yaptığı pazarlıktır. Aynaya baktığı zaman İmralı tutanaklarını görür, Habur çadır mahkemesini görür, PYD’lileri Türk sınırından geçirip alkışlatmasını görür, onlara verdiği ziyafeti görür. Aynaya baktığı zaman Dolmabahçe’de terör örgütü ile yaptığı pazarlığı görür. Kendisinden iyi terörist yoktur, kendilerinden iyi terör destekçileri yoktur. Bunları her yerde anlatacağız, korkmayacağız, yılmayacağız. 16 Nisan gününde sandıkların başında, Cumhuriyet Halk partililer olacak, vatanseverler olacak. O sandıklarım başında bu ülkeye sahip çıkacağız” diye konuştu.

Zaten Ülke Tek Adam Yüzünden Kaosun İçinde

2010 yılında yapılan referandumu hatırlatan Başkan Yüksel; “2010 yılı referandumunda Türkiye uçacak, terör bitecek dediler. Birçok insanı kandırarak desteğini aldılar. 2010 referandumundan sonra yargı, emniyet başta olmak üzere Türkiye’deki bütün kurumlar kimin eline geçti? FETÖ’nün eline geçti. Eski yandaşının eline geçti, ne sayesinde geçti, 2010 referandumu sayesinde geçti. 15 Temmuz’u kim yaşattı biz mi yaşattık? FETÖ’yle kol kola gezen, onların önünü açan, tüm devlet dairelerine yerleştiren, askeriyeyi kumpaslarla zayıflatıp onların önünü açan kim, kendileri değil mi?

Ülkemizi 14 yıldan beri zaten tek adam yönetiyor, yeni bir şeymiş gibi fırına sürülüyor. Türk milletin önüne servis yapılmaya çalışılıyor. Zaten Tek Adam 14 yıldan bu yana astığı astık, dediği dedik, istediğini değiştiriyor, istediğini kapının önüne koyuyor. Meclis emrinde, yargı emrinde, polis emrinde… Zaten tek adam yönettiği için ülkemiz şu anda bir çıkmazın içinde, bir kaosun içerisinde. Dünyaya bakın, huzur içinde yaşayan ülkeleri meclis yönetiyor, ortak akılla yönetiliyor. Dinimiz bile istişareyi emrediyor, konuşun, dertleşin, tartışın diyor. Dinimiz bile bunu emrediyor. Şimdi biz ne yapıyoruz ortak aklı alıyoruz, 80 milyonu, bir kişinin iki dudağı arasına mahkum ediyoruz. Bunu istiyorlar. Buna evet demeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Onların Çocukları Vekil, Garibanın Çocukları Şehit Olacak

Cumhurbaşkanının ‘Haydi gençler sandıkları patlatın’ sözlerine de değinen Başkan Yüksel; “Televizyon izlerken görmüşsünüzdür ‘Haydi gençler sandıkları patlatın’ dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nde gençler işsiz mi, üniversite mezunları işsiz mi, gelecek korkusu var mı? Yarın işimde ne olacak korkusunu işinde çalışanlarda yaşıyor. Haydi gençler sandıkları patlatsın. O gençler o sandıkları öyle bir patlatacak ki, yedi ceddine yetecek inşallah. Gariban çocukları şu anda Gabar’da, El Bab’da şehit oluyor. Anayasa değişikliğinde 18 yaşındaki çocuğumuza milletvekili seçilme maddesi var. Tam bir kandırmaca. Gençleri kandırmak, aldatmak için bir rüşvet. 18 yaşındaki gencimiz daha eğitimini tamamlamamış, askere gitmemiş. 18 yaşındaki gencimiz milletvekili olabilecek mi? Kimin çocuğu olacak? Kendinin çocuğu olacak, yakınındakilerin çocuğu olacak. Senin benim çocuğum El Bab’da şehit olmaya devam edecek. O kendi çocukları milletvekili olacak, 18 bin TL maaş alacak, askerlikten de muaf ederiz diyor. Zaten alışmışlar çocuklarına çürük raporu almaya. Gariban çocukları da memleket için şehit olmaya devam edecek.

16 Nisan’da bir ucubeyi oylayacağız, bir garabeti oylayacağız, bir kandırmayı oylayacağız. Geleceğimizi bir kişiye havale etmek ona mahkum olmaktır. Türk milleti mahkum olmaya razı olmayacaktır. Geleceğini düşünen gerçek vatanseverler, gelecek nesilleri düşünenler, çocuklarını, torunlarını düşünenler buna hayır diyerek gerekeni yapacaktır.

16 Nisan’da vicdanlar ses verecek, mantık, Allah’ın verdiği akıl ses verecek, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ses verecek ve ‘Hayır’lı yarınlar için ‘Hayır’lı bir gelecek için o sandıklardan ‘Hayır’ fışkıracak” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here