Yüksel; “Korkmayacağız, Geri Durmayacağız ve Susmayacağız”

0
93

CHP Belen Ailesi Partilerinin Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Örgütü, partilerinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi. Belen Atatürk Anıt Alanında düzenlenen tören Ulus Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törende kısa bir konuşma yapan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, konuşmasına partilerinin kuruluş yıldönümüyle aynı gün başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek başladı. Yüksel; “Diliyorum ki aydın, araştıran, soruşturan, çağdaş bir eğitim döneminin başlangıcı olur” dedi.

9 Eylül’de iki önemli olay yaşandığına değinen Yüksel; “9 Eylül 1922’de büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları İzmir’e girmiştir ve sadece İzmir değil bütün ülkemizi, bütün vatanımızı kurtardığını dünyaya ilan etmiş ve emperyalizme tarihi bir tokat atmıştır. Bu vesile ile İzmir’in kurtuluşunu canı gönülden kutluyorum. İzmir’in kurtuluşu tüm vatan için önemli. 1683 yılında başlayan toprak kaybı tam 293 yıl sürmüştür. 293 yıl sonra emperyalizme o eşsiz kahramanlar dur demiştir ve tarihi bir zafer kazanmıştır.

9 Eylül günü gerçekleşen ikinci önemli olayda partimizin kuruluşudur. CHP kağıt üzerinde bir dilekçe ile kurulan bir parti değildir. Kuvayi Milliye ruhu ile başlayan, o ruhla yol alan ve halk fıkrası ile devam eden, sonra ismini Cumhuriyet Halk Fıkrası olarak değiştiren, en sonunda 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisi ismini alan bir partidir. Savaş meydanlarında, vatan nöbetinde, bayrak nöbetinde kurulan bir partidir. Onun için gururla, sevinçle ve onurla rozetini taşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıldır ülkesine ve vatanına hizmet ediyor ve nice yüzyıllar da hizmet edecektir. Bugün çok önemli bir gün… Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu yana ülkemizi çağdaş seviyeye taşımış, ilerici, çağdaş, laik Cumhuriyet için büyük çaba sarf etmiş, Türkiye’deki bütün devrimleri gerçekleştirmiş, Türkiye’de açılan bütün fabrikaların temelinde imzası olan bir partidir. Bu kadar hizmetten sonra 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirerek ülkemize vatan toprağı kazandırmış ve o düşmanlara ikinci bir tokadı atan partinin ismidir Cumhuriyet Halk Partisi…” şeklinde konuştu.

Ülkenin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğunu savunan Yüksel, herkesi CHP çatısı altında buluşmaya davet ederek; “Bir ülkede bölünme devam ediyorsa, açlık, yokluk devam ediyorsa, adaletsizlik, hukuksuzluk kol geziyorsa, insanlar inim inim inliyorsa, çocuklar yatağa aç giriyorsa, 20 milyon insan aç ise bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisine ve sosyal demokrasiye daha çok ihtiyaç var demektir. Tam şimdi Cumhuriyet Halk Partisi zamanı. Tam şimdi CHP’de saf tutma, en yüksek, en gür sesle ‘Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim’ deme zamanı. Korkmayacağız, geri durmayacağız ve susmayacağız. Büyük şair Nazım Hikmet’in dediği gibi ‘Yüreğin kadını erkeği yok, bir mert olanı vardır, bir de namert olanı’. Biz mert olmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.

Yine Nazım Hikmet dizelerinde şöyle ifade ediyor; ‘Şehitler, Kuvayi Milliye şehitleri mezarınızdan çıkmanın vaktidir. Sakarya’da, İnönü’de, Afyon’dakiler, Dumlupınar’dakiler, Aydın’dakiler, Antep’tekiler, siz toprak altında yatan Ulu köklerimizsiniz. Siz toprak altında derin uykudayken düşmanı çağırdılar, satıldık, uyanın. Biz toprak üstünde derin uykudayken halkı uyandırın. Ey Kuvayi Milliye şehitleri uyanmanın tam vaktidir’.

Cumhuriyet Halk Partisine çok büyük ihtiyaç var, çok büyük görev düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir çınar… Nerede olursak olalım, hangi fikirde olursak olalım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ulu çınarında herkese bir yer var. Sizleri bekliyoruz, kucaklamaya hazırız. Bu partiyi bizlere emanet eden büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yad etmek istiyorum. Söz veriyoruz son nefesimize kadar Atatürk’ün büyük emanetleri olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni korumaya, kollamaya, yüceltmeye ant içiyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle anıyorum, aziz şehitlerimizi huzurunda eğiliyorum, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here