Yılmaz; “Amaç, Engellilerin İstihdam Olanaklarını Artırmak”

0
146

itso-engelli1‘Engeller Kalkıyor’ Projesi İTSO’da Tanıtıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB)’nin de Desteğiyle hayata geçirilecek olan ‘Engeller Kalkıyor’ Projesi , İTSO’da düzenlenen kokteylli bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

İTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkan vekili Reşat Çağlar, İSTE Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Necat Özkaya, Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran ve Sanem Akpınar, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten, İTSO Meclis üyeleri, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Proje Koordinatörü Dilek Yalçın, akademisyenler, esnaf oda temsilcileri ve davetliler katıldılar.

Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yaptığı kısa açılış konuşmasında, amaçlarının engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumda meydana gelen ön yargıların ortadan kaldırılması olduğunu vurguladı. Engelli olmanın, pozitif ayırımcılığının uygulanmasını gerektirdiği bir durum olduğunu ifade eden Yılmaz, engellilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması için böyle bir projeyi İskenderun Teknik Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiklerini ifade ederek herkesten projeye destek istedi.

itso-engelli2

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş ise, projeye, üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydederek, kurumsal bir kimlik olarak İSTE’nin toplumun her kesimiyle entegre olmaya çalıştığını, bundan sonraki çalışmaların da bu doğrultuda yürütüleceğini ifade etti.

Kaymakam Özyiğit; “En Temel Zenginliğimiz İnsan Gücümüz”

İnsan gücünün en temel zenginlik olduğunu vurgulayan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de, daha güzel yarınlar için, hep birlikte engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında eğitimin önemine de vurgu yapan Kaymakam Özyiğit; “Bizim en temel zenginliğimiz ise beşeri sermayemiz ve insan gücümüz. Ömür boyu eğitime önem vermeliyiz. Hayattan kopmak değil, hayatta berabere olmak, hayata yön vermek eğitimle olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Dilek Yalçın, sine-vizyon destekli olarak projenin detayları hakkında bilgiler verdi. 12 ay boyunca uygulanacak olan proje kapsamında, 100 engelli vatandaşa, Girişimcilik, Temel Muhasebe, İngilizce, Bilgisayar kursları verileceğini anlatan Yalçın, kursiyerleri motive edici ve özgüvenlerini arttırıcı psikolojik danışmanlık hizmetlerinin sağlanacağını kaydetti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here