Yıldırım; “1 Mayıs Meydanlarında PKK İstemiyoruz”

0
102

Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “1 Mayıs Meydanlarında PKK İstemiyoruz”

Vatan Partisi Hatay İl Örgütü ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Samandağ’da kutlama kararı aldı. Konu hakkında açıklamada bulunan Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “1 Mayası İşçi Bayramını Hatay il örgütü olarak Samandağ ilçede kutlama kararı aldık. Samandağ’daki kutlamalara bütün Vatan Partisi Hatay ilçelerimiz katılacaktır. İlçe başkanlarımız hazırlıklarını tamamlamıştır. Katılmak isteyen vatandaşlarımız, ilçe başkanlıklarını arayabilirler. Halkamızı 1 Mayıs İşçi Bayramına katılmaya çağırıyorum” dedi.

Ülkemizde vatan savaşı verilmekte olduğunu kaydeden Yıldırım, emek düşmanı bütün siyaset ve uygulamaların arkasında küresel efendilerin bulunduğunu savundu. Bugün AKP iktidarının gündeminde bulunan emek karşıtı siyasetlerin arkasında emperyalistler olduğunu öne süren Yıldırım; “Özetle borçlanma ekonomisinin yüklerini emekçilerin ve milletin sırtına yıkmak, bu program, emek düşmanı olduğu kadar vatanı bölmek isteyen programdır. 1 Mayıs alanlarından bütün dünyaya duyuracağız: Kıdem tazminatında fon uygulamasına geçilemez. Ayrımsız bütün taşeron işçilerine kadro verilmelidir. Devlet memuru güvencesi kaldırılamaz. İşyerlerindeki uyuşmazlıklarda zorunlu arabuluculuk sistemi getirilemez” dedi.

Borçlanma ekonomisinden ve ekonomik krizden kurtulmanın yolunun, emekçi sınıf ve tabakaların haklarını gasp etmek olamayacağını vurgulayan Yıldırım; “Üretim Ekonomisi biricik çözümdür. Bu nedenle üretimi yapan emekçilerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi ve her alanda güvenliklerinin sağlanması biricik çözümdür. Halkçı ve kamucu ekonomi, Türkiye’nin Türk Silahlı Kuvvetleri, Polisimiz ve Köy Korucularımız, PKK’yı hendeklere gömdü.

Türk Ordusu, Fırat Kalkanı Harekâtıyla Amerikan Koridorunu bozdu ve şimdi Fırat’ın Doğusunda Sincar’ı bombalayarak ABD’nin piyonu olan PKK/PYD terör örgütünü temizlemektedir. Bölücü Terör Örgütü PKK/PYD, Dünyanın en büyük emek düşmanı olan ABD emperyalistlerinin stratejik piyonudur. ABD komutanları ile PKK/PYD arasındaki ilişkinin fotoğrafları, artık gazetelerinin baş sayfalarındadır. ABD’li komutanlar, Irak’ın kuzeyinde PKK/PYD birliklerini silahlandırmakta, desteklemekte ve denetlemektedir.

Türk milletinin ve bütün emekçilerin yüreği Mehmetçikle birlikte çarpmaktadır. Bu koşullarda hendeklere gömülen PKK’yı çeşitli örtüler altında 1 Mayıs alanlarına sokma girişimleri, emek düşmanı olan Küresel efendilerin hizmetindedir. PKK, Türkiye’yi bölme planının piyonudur. Fırat’ın Batısında veya Doğusunda, hendeğin içinde veya dışında, sokakta ve Mecliste, hele hele 1 Mayıs meydanlarında PKK istemiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Samandağ İlçe Başkanı Gazi Karaali de, 1 Mayıs İşçi Bayramını bölücülüğe ve gericiliği karşı mücadele olarak değerlendirdiklerini ve bu buna uygun bir kutlama yapacaklarını belirtti.

Karaali, 1 Mayıs’ta Abdullah Cömert Parkında saat 16.00’da toplanacaklarını ve marşlarla, halaylarla İşçi Bayramını kutlayacaklarını ve daha sonra bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Karaali; “Vatan Partisi olarak bütün milletimizi ve emekçilerimizi, ay yıldızlı al bayraklarımızla emeğimiz ve vatanımız için 1 Mayıs alanlarına çağırıyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here