Yeşilmen; “Yüreğimiz Acıyla Kavruluyor!

0
71

madımak anma3CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, Sivas Katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Tarih boyunca hoşgörünün merkezi olan Anadolu’nun, buna tezat olacak bir biçimde üzerinde pek çok oyun oynandığı için kötü bir kadere de sahip olduğuna işaret eden Yeşilmen; “Bu hain oyunların en acı sonuçlarından biri de 2 Temmuz Madımak Katliamıdır. Yüreğimiz, olayların 20. yılında yine acıyla kavrulmaktadır. Bu olaylar Türkiye ulusunun utancıdır.

Hangi din, hangi mal, hangi ideoloji, masum insanların canından daha değerli ve önemli olabilir? Bu olaylarda insani değerlerin hepsi hiçe sayılmıştır. Barışın sözcüleri vahşice yakılmıştır. Bu olay, bir insanlık suçudur. Olayların hepsi devletin gözü önünde olmuştur ve ‘Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yakılacak’ diyen gerici gruba karşı devlet seyirci kalmıştır.

Olayların sonrasında cereyan eden olaylar ise tam bir hukuk skandalına dönmüş, gerici grupların avukatlığını devletin Adalet Bakanı üstlenmiştir. Aradan geçen yirmi yıldan sonra bize düşen görev bu hain ve planlı oyunları bozmak, bunlara inanmamaktır. Kardeşlik tohumlarını rastladığımız her yere ekmek hoşgörüyü kendimize görev bilmektir. 35 vatandaşımızın ruhları şad olsun.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here