Yenişehir Mahallesindeki Metruk Yapı Yerle Bir Edildi

0
91

Kentimizde tehlike saçan, görüntü kirliliği oluşturan, art niyetli kişilerin barınağı haline gelen metruk yapıların yıkımı devam ediyor.

Bir süre önce gazetemizde de yer verdiğimiz ve konumu itibariyle çevresine tehlike saçan Yenişehir Mahallesinde Mitatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir metruk bina daha geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı. İtfaiye aracı ile sulanana ve iş makineleri yardımıyla yerle bir edilen tehlikeli metruk binanın yeri şimdi otopark olarak kullanılıyor.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yıkım sonrasında yaptığı açıklamada; “İlçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyoruz. Madde ve alkol bağımlılarının yuvası haline gelmiş metruk binaları, bina sahiplerinin veya mahalle sakinlerinin dilekçelerine istinaden yıkımını gerçekleştiriyoruz. Halkımızın daha huzurlu ve güvenli bir İskenderun’da yaşaması için çaba gösteriyoruz. Bu tür yapıların yıkımına devam edeceğiz” dedi.

Toplum sağlığını ve güvenliğini her zaman ön planda tuttuklarını da belirten Başkan Dingil; “Bu tür binalar madde bağımlılarının yuvası haline gelmesi nedeniyle, vatandaşlarımızın da huzurunu kaçırmaktadır. Mahallelerinde terk edilmiş, metruk bina bulunan vatandaşlarımızın veya mesken sahiplerinin belediyemize müracaat etmelerini istiyoruz. Şikâyetler, hemen değerlendirilmeye alınarak gerekli çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek Başkan Seyfi Dingil’e teşekkür ettiler. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here