Yeni Adli Yılın Açılışı Nedeniyle Kokteyl Düzenlendi

0
65

adli yıl açılış1Vali Lekesiz; “Hukuk Devleti İlkesi Gelişmenin Temelidir”

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay’ın onlarca medeniyete ev sahipliği yapmasının beraberinde getirdiği, farklılıkların uyum içinde yaşayabilmesi becerisiyle, içerisinden geçtiğimiz nazik süreçte bu zor günleri de hep beraber aşacağına inandığını kaydetti.

 Hafta başında Adli Yıl açılışı dolayısı ile Savon Otel’de bir kokteyl düzenlendi. Etkinliğe, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Kurmay Alb. Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, protokol eşleri, işadamları ve diğer davetliler katıldı.

Zor Günleri Beraberce Aşacağız!

Burada konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, hemen güneyimizde yaşanılan olumsuzlukların ister istemez bizleri de etkilediğini vurgulayarak; “Oralarla tarihi ve kültürel bağlarımız, akrabalık ilişkilerimiz var. Umuyorum ve temenni ediyorum ki hemen güneyimizde yaşanan olumsuzluklar mümkün olan en kısa zamanda durur, sevgi, barış ve hoşgörü oralarda da hâkim olur. Hepimiz biliyoruz, inanıyoruz ve güveniyoruz ki Hatay onlarca medeniyete ev sahipliği yapmasının beraberinde getirdiği farklılıkların uyum içinde yaşayabilmesi becerisiyle bu zor günleri de hep beraber aşmasını bilecektir” diye konuştu.

Hukukun üstünlüğü ilkesinin önemine de değinen Vali Lekesiz, “Bir devlet, bir millet hukukun üstünlüğü ilkesini yeterince hayata geçirememişse, yeterince özümseyememişse o ülkedeki demokratik yapının ve ekonomik dokunun istenildiği kadar güçlü olduğunu söylemek mümkün değildir. Dolayısı ile hukuk devleti ilkesi hemen her alandaki gelişmenin temelini teşkil eder” şeklinde konuştu.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da, yargısal başarının, insan haklarının, kişi hak ve özgürlüklerinin ön planda olduğu taktirde anlam kazanacağını kaydetti.

 Baro Başkanı Sinan Akgöl ise, gerek hukuk alanında gerekse sosyolojik anlamda ülkemizin zor günler yaşadığını, ilimizde bu zor günleri birlik ve beraberliğimizi korumak suretiyle atlattığımızı ifade ederek; “Birlik ve beraberliği, toplumsal barışı ve huzuru sağlamak üzere elimizden gelen gayreti harcamaya devam etmeliyiz. Hatay Barosu olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here