Yayladağı’nda Sınıra Çekilen Güvenlik Duvarı Çalışmaları Sürüyor

0
787

Suriye ile olan 40 kilometrelik sınırımıza 4 metre yüksekliğinde, 7 ton ağırlığındaki beton bloklarla örülen güvenlik duvarı inşaatı hızla sürüyor. Yapılacak beton duvar, jilet tel ve elektronik sensörler vasıtasıyla da güçlendirilecek.

Suriye’nin İdlib ve Lazkiye kentlerine sınırı olan Yayladağı ilçesinde, kaçakçılığı ve yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla sınıra beton bloklarla duvar örülme çalışmaları devam ediyor. Daha önceden 25 kilometresi tamamlanan duvarın geriye kalan kısmı ise iş makineleri ve vinç yardımıyla işçiler tarafından hummalı bir çalışmayla ara verilmeden hızla sürüyor. Beton blokların her biri 4 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığında.

Uluyol Mahallesiyle Çandır Mahallesi arasında bulunan sınır hattına örülen duvarda, Uluyol, Görentaş, Güveççi, Yukarı Pulluyazı, Gözlekçiler ve Çandır Mahalle sınırları tamamlanırken, Aşağı Pulluyazı Mahalle sınırı ile Kızılçat Mahalle sınırı arasında çalışmalar da devam ediyor.

Sınır duvarının etrafında askeri zırhlı araçlar da devriye atarken, sınır hattı boyunca yol yapım ve asfaltlama çalışmalarında da sona gelindi. Yapılacak beton duvarın jilet tel ve elektronik sensörler vasıtasıyla güçlendirileceği de öğrenildi.

Askeri Araç Sevkıyatı Sürüyor

Örte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderdiği araçların ilimize sevkıyatı da sürüyor. TSK’nın çeşitli birliklerinden demiryoluyla ile gönderilen askeri araçlar ve malzemeler İskenderun Demiryolu İstasyonuna ulaştı. Demiryolu ile İskenderun’a gönderilen askeri araç ve malzemeler vagonlardan indirilerek karayolu ve alınan güvenlik önlemleri eşliğinden yola çıktı. Askeri araçların Ahmet Tor Kışlasında konuşlandığı öğrenildi.

Askeri araç ve malzemelerin takviye olarak Suriye sınırındaki askeri birliklere gönderileceği belirtilirken, araç ve personel sevkıyatının devam etmesi de bekleniyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here