Yaşanan Kazalarda 6 Kişi Öldü Onlarca Kişi Yaralandı

0
410

trafik kazası5Olumsuz Hava Koşulları Trafik Kazalarını Arttırdı

Havaların ciddi bir şekilde soğuması ve pek çok ilçede görülen kar yağışları trafik kazalarına da adeta davetiye çıkardı.

Yolların kayganlaşması sebebiyle meydana gelen kazalarda bazı vatandaşlar hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaş da yaralandı.

Bu kapsamda, Antakya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Antakya-Kırıkhan karayolu Odabaşı Mahallesi yakınlarında İhsan K. yönetimindeki 31 M 0034 plakalı yolcu minibüsü, Adil Doğan yönetimindeki 31 KZ 591 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, otomobil şarampole devrilirken sürücü Doğan yaralandı. Doğan, olay yerine gelen çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

trafik kazası7

Belen’de Zincirleme Kaza

Belen İlçesindeki Sarımazı otoyol kavşağında ise zincirleme trafik kazası meydana geldi.  Trafik kazasına karışan araçların sürücüleri hafif yaralı olarak İskenderun’daki çeşitli hastanelere götürülerek tedavi altına alındı.  İki aracın karıştığı kazaya arkadan gelen tırında karışması esnasında faciayı tır şoförünün dikkati sonucu önlediği görüldü. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen kazada arkadan gelen araçların seyrekliği ve dikkatleri sonucu daha büyük bir kazanın gerçekleşmemesinde etken oldu. İki aracın arkadan çarpışmasıyla gerçekleşen kazada tır sürücüsünün aracını yol levhasına vurarak durdurduğu görüldü, çarpışmanın etkisiyle levha yola devrildi. Kısa süreliğine de olsa trafik kazanın ve levhanın yola devrilmesiyle tıkandı. Yaralılar 112 acil yardım ekipleri tarafından hastanelere götürülürken itfaiye ekipleri levhayı kaldırması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

trafik kazası6

Öğrenci Servisi Devrildi

Defne ilçesinde de öğrenci taşıyan servis minibüsünün devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Vehbi Kiracı yönetimindeki 31 S 0091 plakalı minibüs Turunçlu Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde kar nedeniyle kayganlaşan yolda şarampole devrildi. Kazada yaralan sürücü Kiracı ile 10 yaşındaki öğrenci Emin Ç. çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Minibüs vinçle çekilerek çıkarıldı.

Yolcu Otobüslerinin Kazasında 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Hatay yolcu otobüsünün karıştığı trafik kazasında ise ilk belirlemelere göre, 6 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Konya’nın Ereğli ilçesinde Hatay yolcu otobüsü buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp devrilerek karşı şeride geçti. Bu sırada karşı şeritten gelen başka bir yolcu otobüsü de buzlanma nedeniyle duramayıp, devrilen otobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

trafik kazası8

İzmir’den Hatay’a gitmekte olan 31 Y 8259 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp devrilip karşı şeride geçti. Bu sırada Diyarbakır’dan Bodrum’a giden 21 AC 338 plakalı başka bir yolcu otobüsü de yine buzlanma sonucu duramayıp, devrilen otobüse çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre devrilen otobüste bulunan 6 kişi öldü ve her iki otobüste bulunan yolculardan 24 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada yaşamını yitirenlerin 31 Y 8259 plakalı otobüsün sürücüsü Asıf Kudret ile otobüste bulunan yolcular Emine Akgöl, Celal Arslan (69), Yaşar Kesik, Murat Vedi Köse ve Hüseyin Özelyavuz olduğu belirlendi.

Ereğli Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri tamamlanan cenazelerin yakınlarına teslim edilmeye başlandığı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here