Yarayıcı; “Hatay’da Adeta Sıkıyönetim Uygulandı”

0
80

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı; “Hatay’da Adeta Sıkıyönetim Uygulandı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ilimize gelmesi sebebiyle alınan güvenlik tedbirlerini aşırı olduğunu savunarak eleştirdi.

Gerçekleştirilen miting için Antakya’da okulların dahi tatil edildiğini söyleyen Yarayıcı, bunu sıkıyönetime benzetti. Yarayıcı; Cumhurbaşkanı’nın dün düzenlediği miting dolayısıyla adeta sıkıyönetim ilan edilmiş gibiydi. Kentin dört bir yanı güvenlik güçleriyle çevrilmiş, sürekli kimlik kontrolleriyle halk tedirgin edilmekte, çatılarda keskin nişancıların yanı sıra, miting alanı çevresinde oturan herkes polis kontrolünden geçirilmekte. Bir çok yolun trafiğe kapanması nedeniyle ulaşım neredeyse imkânsız hale getirilmiş durumda.

Bugün Hatay’da devlet asli görevini bir kenara bırakıp, adeta referandum için çalışan bir aygıta dönüştürülmüş durumda. Devlet memurlarına mitinge katılım yönünde zorlamalar yapılırken, okullar tatil edilmekte, eğitim alması gereken öğrenciler mitinge yönlendirilmektedir” dedi.

Referandum sürecinin adaletsiz bir şekilde işlediğini öne süren Yarayıcı; “Referandum kampanyalarında devletin tüm imkanlarını kullanan iktidar halktan yeteri kadar karşılık görememiş olacak ki, Erdoğan’ın mitingi nedeniyle Antakya’da okullar dahi tatil edilebiliyor. Dünya Hitler’in yükseliş döneminde yaptığı referandumdan bu yana bu kadar adaletsiz bir kampanya görmemiştir. Evren’in 12 Eylül referandum kampanyasını bile aşan baskıcı ve faşist bir iradeyle karşı karşıyayız. Anlaşılan her türlü baskı ve yalana rağmen iktidar isteklerine ulaşamayacağını hissediyor.

Bizim elimizde devletin hiçbir olanağı yok, polisimiz yok, savcılarımız hakimlerimiz yok. Sadece ve sadece gelecek güzel günlere inanan yüreğimiz var. Ve bu yürek iktidarın ahlaksız kampanyasını da ezecek ve eninde sonunda kazanacaktır” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here