Yanık; “İSTE, Bilimsel Çalışmalarla, Projelerle Anılmalı”

0
42

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Prof. Dr. Tolga Depci’nin İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’ne Rektör olarak atanması nedeniyle bir açıklama yaptı. Yanık, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin adının bilimsel çalışmalarla, projelerle anılmasını istediklerinin altını çizerek, yeni Rektör Prof Dr. Tolga DEPCİ’ye görevinde başarılar diledi. Yanık açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Cumhurbaşkanlığımızın 23.09.2020 tarih ve 2020/433 sayılı kararıyla Prof. Dr. Tolga DEPCİ İskenderun Teknik Üniversitesine Rektör olarak atanmıştır. Yapılan bu atamanın şehrimize, üniversitemize, üniversitemiz çalışanlarına ve geleceğimiz olan genç öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan bu atama, İskenderun Teknik Üniversitesinde yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Bu başlangıcın üniversitedeki sorunların çözümüne, çalışma etiğinin ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına vesile olması herkes gibi üniversitede yetkili sendika olarak bizlerin de temennisidir.

Bizler İskenderun Teknik Üniversitesi’nin adının bilimsel çalışmalarla, projelerle anılmasını, genelde ülkemizin yerelde bölgemizin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına özellikle de üretime yönelik alanlarda yapılacak çalışmalara katkı sağlamasını temenni ediyoruz.

İddialarımızla İlgili Çalışmalar Yapılmalı, Kamuoyu Aydınlatmalı…

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube olarak yukarıda söylediğimiz temennilerin ve üniversitenin akademisyen ve idari personellerinin mevzuata dayalı beklentilerinin gerçekleşmesi adına, yeni yönetimden ciddiyet ve samimiyet göstermeleri hususunda taleplerimizin olduğunun daha önce gündeme getirdiğimiz meselelerin her alanda takipçisi olacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Yeni yönetimin bizim iddialarımızla ilgili çalışmalar yapıp kamuoyunu aydınlatması adli ve idari hukuk açısından son derece önemlidir.

Bu hususlarla ilgili üniversite yönetimi ve Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube arasında Kasım ayında yapılacak olan Kurum İdari Kurul toplantısında bu hususların ciddi manada değerlendirilmesi gerektiğinin üniversite çalışanları açısından ehemmiyetinin anlaşılması, taleplerimiz konusunda kararlı ve ısrarcı olduğumuzun bilinmesi çalışma etiği açısından çok önemlidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan atamanın çalışma barışı için, huzur için, adalet için, usullere uygun işler için bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Yeni Rektör Prof Dr. Tolga DEPCİ’ye görevinde başarılar diliyoruz.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here