‘Yağmurla Gelen/Şubat Güneşi’ Okurlarından Tam Not Aldı

0
213

yase kitap imzaladı1İskenderun Gazetemizin yazarlarından Yasemin İlmiye Tümkaya’nın, ilk kitabı olan “Yağmurla Gelen/Şubat Güneşi” isimli kitabı piyasaya çıktı. Geçtiğimiz haftalarda kitabını okuyucuyla buluşturan Gazeteci-Yazar Tümkaya, gazetemiz idarehanesinde düzenlediği imza gününde de okuyucularıyla buluştu, kitaplarını imzaladı.

On yılı aşkın bir süredir gazetemizde yazmayı sürdüren Tümkaya, gazetemizdeki köşesinde arkası yarın şeklinde bir süre yayınladığı Şubat Güneşi hikâyesini romanlaştırdı. Okurlarından tam not alan “Yağmurla Gelen/Şubat Güneşi” hayalleri gerçekle harmanlıyor.

yase kitap imzaladı2

Kitabı hakkında kısa bir bilgi veren Tümkaya; Romanın kahramanların da biri olan Zeynep, uzun bir aradan sonra İskenderun’daki evine dönerken İstanbul’dan; geldiği otobüste romanın diğer kahramanı Ahmet’te İskenderun’a dönüyordur. Ve kader, onlar İstanbul otogarından iken ağlarını örmeye başlar ancak romanımızın kahramanlarının bundan haberleri yoktur. Çünkü ikisi de kendi anılarına dalmışlardır.  Daha sonraki günlerde yolları yağmurlu bir akşamüstü kesişir. Olaylar o geceden sonra gelişir.

yase kitap imzaladı3

Karanlık bir mekanda, yağmurun sele döndüğü bir zamanda geçmişle gelecek arasında gidip gelen kahramanlarımızın sorgulayan psikolojik git-gellerle dolu, yüreğe dokunan anıların ortaya döküldüğü, karanlık soğuk ve yağmurlu gün ve gecelerin birlikte yaşandığı, önce yalnızca arkadaşlık ve şefkat gibi masum duygularla başlayan ilişkilerin aşka dönmesi ile devam eder roman. Bol, bol kaderi sorgulayan diyalogların geçtiği romanda herkes kendinden bir şey bulmaktadır. Ve geleceğe olan güvenenimizi yitirmemiz gerektiğini bu romanla net olarak görebiliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here