Vurucu; “Hastane Projemize Onay Çıktı”

0
149

bld-issume1Başkan Vurucu ‘Halkla Buluşuyoruz’ Toplantılarına Başladı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, mahalle toplantılarını İSSUME’den başlattı. Belen İSSUME sakinleri ile buluşan Belen Belediye Başkanı Vurucu, Belen’e Hastane müjdesini verirken ilçenin yollarının da asfaltlanacağını duyurdu.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İSSUME Aile Çay Bahçesinde İSSUME sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Belediyenin çalışmaları, Belen’e yapılacak yatırımlarla ilgili olarak mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Adnan Vurucu, Belen’e hastane yapılacağı müjdesini “Hastanemiz hayırlı olsun” sözleriyle verdi. Başkanın hastanesi olmayan ilçeye hastane kazandıracağı müjdesi İSSUME sakinlerinden alkış aldı. Başkan Vurucu, kahvaltı programında 2017’de de asfaltlama işlerine başlanacağını açıkladı. Başkan Vurucu; “Hastane projemize onay çıktı, Belen ve Gedik arasında 6 dönümlük bir alanda hastane yaptırıyoruz. Bundan sonra Belen halkımız sağlık ve şifa bulmak için ilçe dışına çıkmayacak. Sevgili İSSUME sakinleri, Belen halkımıza ikinci müjdem de Belen Gedik’de TOKİ ile ilgili çalışmamızdır. Allah kısmet ederse 2017’de 1000 konutluk 2+1 ve 3+1’lik konutların temelini atacağız” dedi.

Mahalle sakinleri ile buluşarak Belen halkın sesine kulak vereceklerini söyleyen Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ilçenin sosyal ve kültürel alanda da gelişimi için çalışmaların kesintisiz süreceğini söyledi.  Başkan Adnan Vurucu,  İSSUME mahallesinden başlattıkları “Halkla Buluşuyoruz” toplantılarını diğer mahallelerde de yapacaklarını söyledi. Başkan Vurucu konuşmasına şu şekilde devam etti;

bld-issume2

“Belediyecilik hizmetlerinde ‘Halka Hizmet, Hakka Hizmet’ diyerek kurduğumuz Halka Hizmet Merkezi’mizde halkımızın, istek-talep ve varsa şikâyetlerini 7-24 değerlendiriyoruz. Halka Hizmet Merkezi’miz vasıtasıyla, personelimiz hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde, sizleri evlerinizde ziyaret ederek, istek-talep ve varsa şikâyetleri yerinde alıp, Belediyemizin ilgili birimlerine çözüme kavuşturulmak üzere ulaştırıyor. 19 Mahallede 16 bin hane’ye ulaşmayı hedefleyen Halka Hizmet Merkezi’miz halkımızı dinleyecek ve çözümün adı olacaktır.

Belen Belediyemiz ve Ketem (Kanser Erken Teşhis, Tarama Ve Eğitim Merkezi)’nin işbirliği ile kırsal kesimdeki kadınlarımıza sağlık eğitim ve taramaları yapıyoruz. Eğitim çalışmasının ilkini Belediyemiz konferans salonunda gerçekleştirdik. KETEM ile işbirliğimiz ramazan ayından sonra devam edecek ve doktorlarımız kırsal kesimledi kadınlarımızı bilgilendirmeye devam edecektir.

Belen ilçemizde yaşayan çocuklarımızın,  problemlerini, taleplerini ifade etmeleri, yaşadıkları kentle ilgili Belediye Meclisimizin alacağı kararlarda söz sahibi olmaları, çözüm önerileri geliştirmeleri amacıyla, kendi oylarıyla seçme ve seçilme deneyimini yaşamalarına olanak tanıyoruz. Çocuk Meclisi ile demokrasi kültürünü özümseyen ve geleceğe güvenle bakan nesiler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

bld-issume3

Çocuklarımıza ve gençlerimize spor sahaları yapıyoruz. Gençlerimize ve çocuklarımıza Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında seminer ve konferanslar düzenliyoruz. Onların gelecekte özgüveni tam, başarılı birer genç olarak yetişmelerine katkı sunuyoruz. Belen Anadolu Lisesi, Belen Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Belen İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencilerine yönelik  okulda ve özel yaşamlarında başarılı birer insan olarak yetişmelerine katkı sunmak, insanlarla iyi iletişimler kurmalarına ve hayata bakış açılarında farkındalık yaratmak amacıyla projeler üretiyoruz.

Çocuklarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda oyun oynayabilmeleri için çocuk parkları yapıyoruz.  Derebahçe, Sarayburnu, Seyran’da çocuk parklarımız tamamlandı. Güzelyayla’da Oyun Grubu Revize Edildi. Petek Sitesindeki Oyun Parkında Çalışmalar Devam Ediyor. Mübarek ramazan ayında bu yıl ramazan şenliklerini dini inançlarımıza uygun imkânlarımız ölçüsünde gerçekleştireceğiz.

Modern bir belediyecilik anlayışıyla çıktığımız yolda çalışmalarımız devam ediyor. Çağımız iletişim çağı bu çağa ayan uydurmak adına belediyemizin web sitemizi yeniledik. Yeni yüzüyle web sitemiz hafta içinde yayında olacak. Belediyemizin çalışmalarını buradan kolaylıkla takip edebilecek ve bizlere ulaşabileceksiniz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here