Vatan Partisi Terörün Yaralarını Sarıyor

0
244

vatan partisi8Vatan Partisinin başlattığı “Bölücü Terörün açtığı yaraları sarıyoruz” kampanyasında Hatay’dan da destek veriliyor. Hatay’da başlatılan “Güneydoğu’ya kardeşlik eli” büyük ilgi görüyor.

Bölücü terör örgütünün Güneydoğu illerimizdeki yarattığı ekonomik, psikolojik baskıların karşısında direnen Kürt vatandaşların bu beladan kurtulması için mücadele başlatan Vatan Partisinin mücadelesi büyük destek görüyor.

Vatan Partisinin başlattığı kardeşlik eli, İskenderun’da ilçe örgütü tarafından da hızla devam ettiriliyor. Vatan Partisinin Güneydoğu illerine gönderilecek yiyecek, giyecek yardımları İskenderun’da toplanıyor, tasnif ediliyor ve yardıma ihtiyacı olan illere gönderiliyor. Bu yardımlardan ötürü Kürt vatandaşlarımızın son derece memnun olduklarını kaydeden yardımları dağıtan sorumlu Akile Jasmine Cevik; “Daha önce Yüksek Ovaya iki tır dolusu yardım götürdük. O insanlarla kucak kucağa, yüz yüze gelmiştik. Anneler bizleri son derece sıcak karşıladılar. Bu yardım için gittiğimizde annelerle, çocuklarla, genç kızlar ve korucularla konuştuk. İlk kez böyle bir durumla karşılaşmışlar. Bizler götürdüğümüz eşyaları, onların, özgürce ve direk almalarını sağladık. Götürdüğümüz eşyaları teker, teker gördüler, olanları aldılar, olmayanları geri getirdiler. Götürdüğümüz eşyaların son derece temiz olduğunu ifade ettiler. Kullanılmış olsa bile temiz olması onları mutlu etti. Çocukların oyuncakları alırken, mutluluklarını görecektiniz. Oradaki insanların bir yudum sevgiye ihtiyacı olduğunu gördük. Onlara dokunmak, yüreklerine dokunmak… Onlar 35 yıldır terörle mücadele içindelerdir. Bizim onlara ise sevgi dolu geldiğimizi ve sevgi ile birlikte olmamızı anlatmaktı. Bu duygularımızı anlattık” dedi.

vatan partisi9

Vatan Partisinin başlattığı Güneydoğu’ya kardeşlik eli kampanyasının nasıl yürütüldüğü konusunda bilgiler aktaran Cevik; “Bu kardeşlik eli kampanyası bütün ülke genelinde yürütülmektedir. Daha önce belirttiğim gibi iki tır götürmüştük. Şimdi ise Güneydoğu illerinden yeni bir yardım kampanyası başlattık. Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay gibi illerde kampanyamız sürüyor ve her yerden yağmur gibi yardım alıyoruz. İkinci tırımız Hatay’dan yola çıkıyor. İskenderun’un çok güzel çalışma içinde olduğunu gördüm. Ayrıca çok titiz ve temiz çalışma içindeler. Temizlik her zaman bizim önemlidir. Kampanyaya destek veren arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir de, çalışmalarına halkın desteğini şöyle anlattı;

“Genel Merkezimizin böyle bir çalışmayı önümüze koyduğunda çok sevindik. Çünkü ülkenin ihtiyacı buydu, gündemi de buydu. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyordu. Oraya bir dostluk elinin uzatılması gerektiğinin bilinci içindeydik. Hemen kolları sıvadık ve çalışmaya başladık, esnafımızı gezdik, çevremizdeki insanlara bu durumu anlattık, her gün partimize eşyalar geliyor, bunları biriktiriyoruz. Gelen eşyaları düzenliyor, tasnif ediyor, en kısa zamanda bir tırı genel merkezimizin belirttiği şekilde kardeşlik eli olarak yola çıkaracağız. Bu çalışmadan hem biz mutluyuz, hem de bize yardım eden insanların mutlu olduğunu görüyoruz. Siyasi ayrım yapmadan, bize yardımlar geliyor, teşekkür edip, eşyalarını bırakıp ayrılıyorlar. Bu kampanya için İskenderun halkına çok teşekkür ediyor ve yardımlarının devam etmesini bekliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here