Vatan Partisi İlçe Sekreteri Kadir Vardar; “İncirlik Üssü Kapatılsın!”

0
227

vatan partisi açıklama13Vatan Partisi İlçe Sekreteri Kadir Vardar, Barzani Bölgesi ile Kuzey Suriye sınır kapısı geçtiğimiz hafta açıldığını ifade ederek; “ABD’nin stratejik amacı olan, Irak’ın kuzeyinden Akdeniz’e ulaşacak koridorun büyük bölümü tamamlanıyor” dedi.

Bu yapılanmanın faturasının çok ağır olacağını öne süren Vardar, İncirlik Üssü’nün Türkiye için büyük bir tehdit olduğunu savunduğu açıklamasında; “Türkiye’yi hedef alan “koridor” adım adım inşa ediliyor. Amerika, İsrail, İngiltere, Fransa gibi emperyalist güçlerin orduları, askerleri PKK/PYD güçleriyle birlikte bu “koridora” yerleşiyorlar. Emperyalist güçlerin Ortadoğu’da tek dayanakları PKK/PYD kaldı. İncirlik’ten kalkan uçaklar Türkiye’yi hedef alan güçleri korumakta ve onları güçlendirmektedir. Barzani Bölgesi ile Kuzey Suriye sınır kapısı geçtiğimiz hafta açıldı. ABD’nin stratejik amacı olan, Irak’ın kuzeyinden Akdeniz’e ulaşacak koridorun büyük bölümü tamamlanıyor.

Kısacası ABD desteği ile Münbiç operasyonu ve Peşhabur sınır kapısının açılması koridorun büyük bölümünü tamamladı. Faturası çok ağır olacak! Bütün bunlar olup biterken, Dışışleri Bakanlığından “Gaflet ancak bu kadar olur” dedirten açıklama geldi. Gaflete bakın; Çavuşoğlu ne diyor? ABD bize söz verdi, operasyon tamamlandıktan sonra Fırat’ın batısında tek bir YPG’li kalmayacak. ABD böylece IŞİD’den aldığı topraklara PKK/PYD güçlerini yerleştirmektedir. Bu durumda Çavuşoğlu’nun “ABD bize söz verdi”  şeklindeki açıklaması bir aczin ifadesidir. ABD iktidarı “büyük müttefik” tarafından altının oyulmasını seyretmektedir. Gaflet sınırlarını aşmaktadır. AKP iktidarı ile bu hükümet ile Türkiye tehlikeyi önleyemez” diye konuştu.

Türk Ordusu, İncirlik’e El Koymalıdır

Türkiye’nin varlığı ve geleceği açısından alması gereken tedbirleri de sıralayan Vardar;  “İncirlik Üssü ABD başta olmak üzere İngiltere, Fransa sırada bekleyen Almanya Devletlerinin kullanımına derhal kapatılmalıdır. Türk Ordusu, İncirlik’e el koymalıdır. Türkiye Rusya başta olmak üzere Suriye, Irak ve Lübnan ile ilişkilerini düzeltmelidir. Kasım ayında adımını attıkları ve son olarak Tahran’ da; Rusya, İran, Irak ve Suriye savunma Bakanlarının, bölgesel işbirliğine hemen dahil olmalıdır.

En önemli adım, Türkiye ile Suriye arasında gerçekleştirilecek işbirliğidir. Türkiye Suriye ile işbirliği yaparak, Türk Ordusu ve Suriye Ordusunun ortak operasyonu ile Cerablus-Azez hattını IŞİD, PKK ve diğer terör örgütlerinden temizlemelidir. Suriye Ordusunun ülkenin bütünlüğünde güvenliği sağlamasına yardımcı olmalıdır.

Bu tedbirlerin acilen alınmamasının sonucu, Türkiye’nin ödeyeceği faturanın her bakımdan ağırlaşması anlamına gelecektir. Artık İncirlik Üssü Türkiye için büyük bir tehdit olmuştur. Emperyalist ittifak Türkiye’ ye karşı İncirliği kullanmaktadır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here