Vatan Partisi Hatay’da Üç Yerde Kutlama Yaptı

0
77

bir mayıs kutlama6Sadık Karakaş; “Gün Vatanımız ve Emeğimiz İçin Birleşme Gündür”

Vatan Partisi Hatay il örgütü Hatay’da Samandağ, Antakya ve İskenderun’daki 1 Mayıs Dünya İşçi Sınıfı Bayramı kutlamasına katıldı.

Vatan Partisi, TGB, ADD ve Taşeron İşçileri Derneği İskenderun’da Havuzlu çarşıda tüm dünya emekçilerinin mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs bayramını ortak kutladı. İskenderun’daki kutlamalara Vatan Partisi ilçe başkanı Orhan Korkut, Vatan Partisi Milletvekili adayı Emilhan Güçlü, İbrahim Bedir, Sadık Karakaş, Fatma Keltoş, TGB İskenderun Şube başkanı Ali Zorlu, ADD Şube başkanı Ali Kemal Özdemir TLB yöneticileri katıldılar. Havuzlu Çarşıda gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarında saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. 1 Mayıs etkinliğinde Türk bayrakları ve Mustafa Kemal’in resimleri taşındı.

Vatan Partisi Milletvekili adayı Emilhan Güçlü Türk milletini dağıtamayacaklarını, Türk devletini parçalayamayacaklarını, bu girişimde bulunanlar ağızlarının payını alacaklarını ifade etti. Güçlü; “Biz milletimizi de devletimizi de, Cumhuriyetimizi de parçalatmayız. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Vatan Partisi emeğin, namusun ve Cumhuriyet devriminin bir birikimidir” değerlendirmesinde bulundu.

Taşeron İşçileri Derneği Başkanı ve Vatan Partisi Milletvekili adayı Sadık Karakaş ise taşeron işçilerinin sorunlarını ve çözümlerini değerlendiren bir konuşma yaptı. Karakaş; “İşçilere yoğun bir saldırı yapılmaktadır. Çocuk işçiliği yaygınlaştırıldı. Kadın işçileri çok zorluklar yaşadı ve maden kazalarında binlerce kazalar yaşandı. Özelleştirme adı altında kamu malları yağmalanmakta ve iktidar tarafından peşkeş çekilmektedir. 1 Mayıs emeğe ve alın terimize saldırılara karşı durma günüdür. Gün vatanımız ve emeğimiz için birleşme gündür” dedi.

ADD İskenderun Şube Başkanı Ali Kemal Zorlu ise daha çok emeğin ve vatan mücadelesinin birleştirilmesinin altını çizdi. Onun için vatan mücadelesinden emek mücadelesinin ayrılamaz olduğunu belirten Zorlu; “Gün birleşme günüdür” diye konuştu.

Vatan Partisi ilçe başkanı Orhan Korkut ise; “Vatansızlaştırmanın tek bir amacı vardır, emeğimize el koymaktır. Bu gidişe dur demezseniz, bu günkü iktidarın sonu: etrafını ateş çemberi sarmış bir ülke, borç dilenen bir hükümet ve borca batık bir millet olacaktır” dedi.

Samandağ’da da CHP, Anadolu Partisi, ADD ve meslek örgütleri ile birlikte 75. Yıl parkındaki kutlamalara katılan Vatan Partisi, Antakya’da Atatürk anıtında basın açıklaması yaparak, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasını gerçekleştirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here