Valilik Uyardı!

0
62

valilik açıklama1Hatay Valiliği, vatandaşları, valilik makamı adına arayarak yardım talep edenlere inanmamaları konusunda uyardı. Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bazı şahısların iş adamlarını ve hayırseverleri Sayın Valimiz ve Valilik makamı adına aradığını söyleyerek engelli öğrencilere eğitim yardımı veya benzer gerekçeler ile yardım talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamamaları için kendilerini para veya yardım talebi ile arayan kişilere itibar etmemeleri, bu ve benzeri bir durum ile karşılaştıklarında derhal polis (155) veya jandarma (156) birimine müracaat ederek suç duyurusunda bulunmaları, ya da Hatay Valiliği (0 326 2146210) ile irtibat kurarak bilgi paylaşmaları, suç işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır.

Bu vesileyle hayırsever iş adamları, esnaf ve vatandaşlarımıza bir kez daha hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak kimseden para ve yardım talep etmeyeceği hususunu saygıyla hatırlatırız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here