Vali Topaca, Mültecilerin ve Mehmetçiğin Bayram Sevincine Ortak Oldu

0
102

bayramlaşma-valilik1Hatay Valisi Ercan Topaca, Yayladağı Konaklama Merkezi’nde kalan ve geçici koruma kapsamında misafir edilen Suriyeli Türkmenlerle bayramlaştı.

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü gerçekleşen bayramlaşma merasimine Vali Topaca’ya, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Bilal Bozdemir’in yanı sıra Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, İl Jandarma Komutanı J.Kıd.Alb Turgay Aras ile birlikte İl Emniyet Müdür Vekili ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Daha önce çadır kent olarak hizmet veren ancak kısa süre önce konteyner kente dönüştürülen konaklama merkezinin ve burada kalan Türkmenlerin sorunlarını değerlendirmek üzere yetkililerle bir toplantı yapan Vali Topaca, toplantı sonunda bir açıklama yaptı.

bayramlaşma-valilik2

Vali Topaca; Yayladağı Konaklama Merkezi’nde 776 adet konteynerin olduğunu ifade ederek, bu merkezin şu an itibariyle yaklaşık 3300 Türkmen kardeşimizin misafir edildiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılanması, onlara destek olunması devletimizin olmazsa olmaz bir politikasıdır. Arap kökenli olan Suriyeli kardeşlerimize de hiçbir ayrım gözetmeksizin aynı imkanları sağlamaya çalışıyoruz” dedi ve Suriyeli Türkmen çocukların bayram sevincini paylaşarak onlara çeşitli hediyeler ve harçlık verdi.

Vali Topaca, bayramlaşma programı kapsamında Apaydın Konaklama Merkezi’ni de ziyaret etti ve Suriyelilerin bayramlarını kutladı.

Narlıca Tabur Komutanlığı’nı da ziyaret eden Vali Topaca, ailelerinden uzakta vatani görevini yerine getiren Mehmetçiklerle bir süre sohbet etti ve ilimiz ve ülkemiz için görev yapan tüm askerlerimizin sağlık, başarı ve huzur içerisinde görevlerini tamamlayıp ailelerine kavuşmaları temennisinde bulundu. Vatan savunması için cansiparane bir şekilde ifa ettikleri bu kutsal görevden dolayı tüm Mehmetçiklerimizi tebrik eden Vali Topaca, onlara hayırlı tezkereler diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here