Vali Masatlı Öğretmenlerle “Yapay Zekâ ve Eğitim” Seminerinde Buluştu

0
4

Hatay’da eğitim alanında önemli bir buluşma gerçekleştirildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Valilik koordinasyonunda düzenlenen “Yapay Zekâ ve Eğitim Semineri”nde binlerce öğretmenle bir araya geldi.

Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğü, SODİMER, TAGEV ve Khan Academy iş birliğiyle düzenlenen seminerde öğretmenlere hitap eden Vali Masatlı, yapay zekânın eğitimde öğretmenin yerini alan bir unsur değil; öğretmeni destekleyen ve eğitim süreçlerini zenginleştiren güçlü bir araç olduğunu vurguladı.

Konuşmasında çağın hızla değiştiğine dikkat çeken Vali Masatlı, bilgi üretim biçimlerinin farklılaştığını belirterek eğitimin artık yalnızca bilgi aktarımıyla sınırlı olmadığını ifade etti. Öğrencilerin hem bugüne hem de yarına hazırlanması gerektiğini dile getiren Masatlı, gençlerin bilgiyle birlikte ahlak ve sorumluluk bilinciyle yetiştirilmesinin önemine değindi.

Hatay’ın, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında büyük bir yeniden yapılanma sürecinden geçtiğini belirten Vali Masatlı, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletin güçlü iradesi ve milletin dayanışmasıyla kentin yalnızca fiziki olarak değil; eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında da ayağa kalktığını söyledi. Bu süreçte öğretmenlerin üstlendiği rolün son derece kıymetli olduğunun altını çizdi.

Valilik olarak eğitimi güçlendiren, öğretmenlerin mesleki donanımını artıran ve gençleri çağın bilgi ve becerileriyle buluşturan projeleri desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Vali Masatlı, seminerin eğitim camiası ve öğrenciler adına hayırlı olmasını temenni etti.

Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Masatlı; Hatay Valilik Danışmanı Levent Eraslan, TAGEV Başkanı Mirkan Aydın, Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal ve Neslihan Gül başta olmak üzere katkı sunan isimlere teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here