Vali Lekesiz’den Veda Yemeği

0
284

vali veda yemeği1“Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi” ile ilimizden tayini çıkan Vali Yardımcılarına ve İlçe Kaymakamlarına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz’in ev sahipliğinde Veda Yemeği verildi.

 Ottoman Otel’de düzenlenen yemeğe; emekliğe ayrılan Vali Yardımcısı Ahmet Ertan Yücel ile tayini çıkan Vali Yardımcısı Kadim Doğan ve yine tayinleri çıkan Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, Kumlu Kaymakamı Ali Güner, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz ile göreve devam eden Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar ile eşleri katıldı.

 Yemekte duygu ve düşüncelerini dile getiren Vali Yardımcısı Ahmet Ertan Yücel, meslekte 40 yılı tamamladığını ifade ederek; “Mesleğimin son günlerinde sizlerle vedalaşma fırsatı oluşturan Sayın Valimize ve eşi hanımefendiye teşekkür ederim. İşimi her zaman severek yaptım. Belki her zaman gönlümüzden geçen olmamıştır ama geriye dönüp baktığımda mutlu olduğumu ve severek çalıştığımı görüyorum. Herkesin, hepimizin yolu açık olsun” dedi.

Vali Yardımcısı Kadim Doğan da, hem sevinçli hem de üzgün olduğunu ifade ederek; “5 yıldır Hatay’da görev yapıyorum ve 36 yıldır da mesleğimi icra ediyorum. Hatay’da gerçekten güzel günlerimiz oldu. Sayın Valimizle çalışmak mesleğe yeni başlamak gibi oldu zira kendisinden çok şeyler öğrendik. Görev süremiz boyunca bizlere gösterdiği manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

 Tayini çıkan ilçe kaymakamlarının da birer konuşma yaptığı gecede bir değerlendirme konuşması yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, tayini çıkan Vali Yardımcılarına ve Kaymakamlara yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Lekesiz; “Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hizmetleriniz için Devletim ve milletim adına teşekkür ederim. Siz bu zorlu görevi icra ederken eş ve çocuklarınız da büyük fedakârlıkta ve büyük feragatte bulundular. Onlara da bundan dolayı ayrı-ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

vali veda yemeği2

İdareciliğin, dünyanın en eski mesleklerinden ve dünyanın en eski sanatlarından birisi olduğunu hatırlatan Vali Lekesiz; “Ama bilim olarak da en yeni bilimlerinden. Ülkemizin tarihinde de çok derin izlerimiz ve hizmetlerimiz var, bireysel ve kurumsal anlamda bu coğrafyaya, bu coğrafyanın insanına, yüce milletimize hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşadık, yaşıyoruz. Bu meslek, mihneti ve meşakkati çok, neması ve hâsılatı az ancak hazzı ve zevki de çok yüksek bir meslek. Hemen hemen tamamımız da zaten insanımıza hizmet etme bahtiyarlığına sahip olmak için bu mesleğe talip olduk” dedi.

Yetkilerinizi Değil Sorumluluklarınızı Hatırlayın

Günümüz insanının idarecisinden yetkilerini hatırlamasını değil, sorumluluklarını hatırlamasını beklediğini de vurgulayan Lekesiz; “21.yüzyıl Türkiye’sinde de 21. yüzyıl dünyasında toplum, kendisini gördüğü zaman artık yetkilerini değil sorumluluklarını hatırlayan idarecileri tercih ediyor. Bunlar Türkiye’nin modernleşme sürecinin çok açık ve net sevinilmesi gereken yansımaları ve somut sonuçlarıdır. Kendimizi yenilememizi, “zamanın ruhu” dediğimiz hadiseyi doğru okumamızı ve ona göre biçimlenmemizi gerektiren güzel gelişmelerdir” şeklinde konuştu.

Hatay Çok Renkli, Çok Güzel Bir Coğrafya

 Hatay’ın çok renkli, çok güzel bir coğrafya olduğunu vurgulayan Lekesiz; “Komşumuz Suriye’de yaşanan süreçten dolayı elbette bazı zorlukları da var. Arkadaşlarımızın zamanlarından, rahatlarından fedakârlık ederek, ailelerinden ve çocuklarından zaman ayırarak insanımıza hizmet etmek için çok ciddi koşturduklarını ve bunun somut sonuçlarının da olduğunu biliyorum ve görüyorum. Bunların yakından takipçisiyiz. Biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletiyle beraber çağdaş uygarlık düzeyi ve onun daha ötesine gitme ideali açısından bu yolculukta yaptığınız hizmetlerin hepsi de karşılığını bulacaktır. Devletim ve milletim adına tekrar teşekkür ederim, yolunuz açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcılarına ve eşlerine, ilçe kaymakamlarına ve eşlerine Vali Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz tarafından günün anısına birer hediye verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here