Vali Lekesiz; “Nitelikli İşgücüne İhtiyaç Var”

0
68

Vali Lekesiz, Endüstri Meslek Lisesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından yaptırılan ‘2. OSB Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, özel inşaat firmasının temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Lisenin devam eden çalışmalarını yerinde görerek ilgililerden bilgi alan Vali Lekesiz, okulun 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmaların titizlikle devam etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Lekesiz, ‘Her işi yaparım’ diyenlere değil, bir işte uzmanlaşmış kişilere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bu yüzden mesleki eğitime önem veriyoruz. İlimizde var olan OSB’lerin nitelikli işgücüne ihtiyacı var, bunların altyapısını hazırlamamız lazım. Başta demir-çelik olmak üzere bir çok sektör açısından oldukça gelişmiş olan İskenderun bölgemizde de, söz konusu sektörlerin yetişmiş insan gücüne ihtiyacı bulunmakta. Bu işgücü de meslek liselerimizde yetişecek. Bu okulumuz bu anlamda güzel bir örnek olacak. Gerekirse 3 vardiya halinde çalışalım ve okulumuzu en kısa zamanda eğitim öğretime açalım” diye konuştu.

5 katlı, 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli lisenin içerisinde kütüphanesi, 3 laboratuarı, spor salonu ve reviri buluyor. Okulun 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete sunulması planlanıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here