Vali Lekesiz Afet Merkezinde İncelemelerde Bulundu

0
50

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, birkaç ay önce temeli atılan Hatay Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ilimizin birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını ve stratejik bir konuma sahip olduğunu ifade ederek, bundan dolayı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin önemli olduğunu kaydetti.

Vali Lekesiz, “Allah hiçbir olumsuzluk ve afet vermesin ancak afetlerle karşı karşıya kalmak durumunda da sürecin en sağlıklı şekilde yönetilmesi lazım. Bu merkez, olası bir afet durumunda sağlıklı müdahaleler yapılması için planlandı. Bu konudaki uzman personelin bilgisi dahilinde, afetlere nasıl hazır hale gelebiliriz, afet sonrası hızlı müdahaleyi nasıl yaparız, zararı nasıl en aza indiririz, tüm bunların çalışması yapılacak” diye konuştu.

İl merkezine 20 km, havaalanına 5 km. mesafede, 28 dönüm arazi üzerinde bulunan, 2 kapalı alan ve 4 bloktan oluşan merkezde; Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası, acil müdahale ekiplerinin 24 saat görev yapacağı bina, 112 acil çağrı merkezi, helikopter pisti, soğuk hava depoları, eğitim alanları, sığınak, konferans alanları ve bir afet sırasında koordinasyonu gerektiren her türlü teçhizat yer alacak. Merkezde; afetlerde yaşanılan mağduriyetlerin azaltılabilmesi için, afetle beraber ortaya çıkan kriz yönetiminin daha koordineli olarak, en üst verimlilikte yürütülmesi hedefleniyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here