Vali Ata; “Haftanın İki Günü İskenderun’da Olacağım”

0
149

igc-vali ziyaret3Vali Ata’dan İGC’ye İade-i Ziyaret

Gerçekleştirdiği olağanüstü kongre sonrası oluşan yeni yönetimle birlikte, göreve yeni atanan Hatay Valisi Erdal Ata’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, dün de Vali Ata’yı cemiyet lokalinde ağırladı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iadeyi ziyarette bulunan Hatay Valisi Erdal Ata’ya, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile Belediye Başkanı Seyfi Dingil de eşlik etti.

Sohbet ortamında geçen ziyarette konuşan Vali Ata, sıcak karşılamadan ötürü memnuniyet duyduğunu ifade etti. Yakında İskenderun’da ‘Valilik Çalışma Ofisi’nin açılacağını kaydeden Vali Ata haftanın iki günü İskenderun’da çalışma ofisinde olacağını ve böylelikle kentin sıkıntılarını, İskenderunluların sorunlarını yerinde inceleyebileceğini söyledi.

igc-vali ziyaret4

Cemiyet ziyareti öncesinde İskenderun Deniz Ticaret Odasını ziyaret ettiğini ve orada Deniz OSB’sinin kurulmasıyla ilgili istişarelerde bulunduğunu anlatan Vali Ata; “Bölgenin önemli bir ihtiyacı olan Deniz OSB’sinin bu bölgeye kurulması konusunda çalışmalar başlattık. Bölgede bir gemi tersanesinin olmayışı, bölgeye giriş yapan 3000–4000 civarındaki geminin, bakım ve onarımını yapamaması anlamını taşıyor. Bölgemize giriş çıkış yapan gemilerin bakım ve onarımını yapabilmeleri için bölgemize hitap eden bir tersane yapılması gerekmektedir. Bu konuda biz de elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in destekleriyle basın sitesi kurulması için çalışmaların devam ettiğini söylemesi üzerine söz alan Başkan Dingil de; “Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımızın ev sahibi olması noktasında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

igc-vali ziyaret5

Hatay Valisi Erdal Ata, konuşmaların ardından basın merkezini gezerek, hem eski baskı makinelerini ve hurufatları hem de yaklaşık 50 yıl önce yayınlanmış olan gazeteleri inceledi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, Hatay Valisi Erdal Ata’ya İGC tarafından özel yaptırılan, üzerinde Vali Ata’nın isminin yazılı olduğu ajanda ile masa saati hediye etti. Hediyeler için teşekkürler eden Vali Ata bunları İskenderun’daki çalışma ofisinde kullanacağını söyledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here