Uyuşturucu Ticaretine Geçit Yok!

0
16

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, 1 haftalık süreç içinde uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik çalışmalarda büyük başarı elde etti. 38 kişinin yakalandığı çalışmalarda imal ve ticaret yapan 6 şahsın yakalandığı bir şahsın da tutuklandığı belirtildi. Samandağ’da ise toplam 156 tüp Kobra Yılan Zehri ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 23-29 Mart tarihleri arasında ilçe genelinde uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda; 38 şahıs yakalanmış ve adli işlemler yapıldı.

Ayrıca, Uyuşturucu veya Uyarıcı madde İmal ve Ticareti suçundan 6 şahıs yakalanarak adli mercilere intikal ettirilirken 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Gerçekleştirilen operasyonlar sonunda; 374,26 gram sentetik kannabinoid, 7 gram esrar, 313 adet captagon hap, 47,22 gram metamfetamin ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

156 Tüp Kobra Yılan Zehri Ele Geçirildi

Öte yandan, ilimiz genelinde Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda; Hatay NSM Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince koordineli şekilde yapılan çalışmalar sonucunda, A.A, O.D ve M.H.A isimli şahısların iki araçla doğu illerinden ilimiz Samandağ ilçesine yasaklı maddeleri getirdiklerinin tespit edildi. Bunun üzerine, ekipler tarafından araçlar yakalanmış ve araç içinde yapılan aramada, toplam 156 Tüp Kobra Yılan Zehri ele geçirildi. Gerekli işlemlerin yapılabilmesi için şahıslar gözaltına alındı.

Sentetik Kannabinoid ve Hint Keneviri

İskenderun NSM Grup Amirliği görevlilerince yapılan bir diğer çalışmada ise M.Ö isimli şahsın ikamet adresinde arama yapıldı. Aramalar neticesinde, ikametin farklı yerlerinde 6 parça halinde şeffaf poşetler içerisinde toplam 110,50 gram gelen Sentetik Kannabinoid maddesi ve balkon kısmında saksılara ekilmiş ve bakımı yapılmış şekilde boyları 60 cm ile 100 cm arasında değişen 7 adet dişi Hint Keneviri bitkisi ele geçirildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here