Uyum Eğitimi Bugün Başlıyor

0
68

okula uyum1İlk defa okul ile tanışacak olan öğrencilerin ‘okula uyum’ problemlerinin en aza indirilmesinin hedeflendiği ‘Uyum Eğitimi’ 8 Eylül Pazartesi günü (bugün) başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, okula yeni başlayan öğrencilerin okula daha iyi uyum sağlayabilmeleri için okulların bir hafta erken başlayacağını açıklamıştı. Bu çalışma okul öncesi öğrencileri, ilkokul birinci sınıflar ve beşinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencileri kapsıyor. Yani bugün, okul öncesi öğrencileri, ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve beşinci sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler okullarına uyum sağlayabilmek için okula bir hafta erken başlayacaklar.

Uyum eğitimi ile öğrencilerin okula uyum problemlerinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu bir hafta içerisinde okula erken başlayan yeni öğrencilere hoş geldin etkinlikleri, okul tanıtımları ve öğretmenlerle tanışma gibi etkinlikler yapılarak öğrencilerin okula uyum sağlamaları amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, aynı uygulamayı liseye başlayan öğrenciler için de uygulamayı planlıyor. Geçtiğimiz 2013 yılında 12 pilot lisede bu uygulamaya geçildi. Bu eğitim-öğretim yılında ise 41 ilde toplam 87 lisede bu uygulamaya geçilecek. Uygulamayla ilgili öğretmenlere 3 günlük bir eğitim de verildi.

Kaymakam Hasan Özyiğit, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı

‘Özenli ve Sistemli Çalışmayı Kendinize İlke Edinin!’

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, okula yeni tanışacak öğrenciler için bugün başlayacak olan 2014-2015 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulunan Kaymakam Özyiğit; “8 Eylül 2014 tarihi itibariyle, okul öncesi ve birinci sınıf eğitimine başlayacak olan minik yavrularımızla yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanını yaşarken, 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle de tüm öğrencilerimizin de bu heyecana ortak olması ile 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlamış olacağız.

Sevgili Öğrenciler, bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni-yeni başarılar tatmanızı arzularken; derslerinizde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edininiz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Vali ve Öğretmenlere de Mesaj…

Velilere ve öğretmenlere de seslenen Kaymakam Özyiğit; “Değerli Veliler, çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin katkısı çok büyüktür. Olumlu ve yönlendirici desteğinizle ve çocuklarınıza yapacağınız rehberlikle onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacaksınız. Bunları yaparken okul-aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kuracağınıza inanıyorum.

Değerli Öğretmenler, çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir; Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci bireyler olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda sizlere emanet etmekten gurur duyuyor, bu eğitim-öğretim yılının hep birlikte yeni mutluluk ve başarılara tanıklık edebileceğimiz güzel bir yıl olmasını diliyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here