Uyarılar Dikkate Alınmalı, Bu Yollar Genişletilmeli!

0
101

cadde genişletme1Botanik Park’a dönüştürülecek olan 50 dönümlük ‘Karayolları Arazisi’nin etrafını çevreleyen Şehit Yalçın Aydın Caddesi ve 39. Sokağın, ileride doğabilecek trafik yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyeceği konusunda, belediye yetkililerini uyarıcı nitelikte daha önce de haber yapmıştık. Ancak uyarılarımız dikkate alınmamış olmalı ki bu konuda herhangi bir çalışma başlatılmadı.

Söz konusu bu iki yolun; henüz yeraltı elektrik şebekesi çalışmaları aşamasındayken aydınlatma direkleri dikilmeden önce 50-60 santim genişletilebileceğini ve bu durumda araç geçişlerindeki sorunun da çözüleceğini, araç trafiğinin de rahatlayacağını belirtmiştik.

Yapılması planlanan Botanik Park tamamlanıp hizmete açıldığında bu bölge oldukça yoğun trafik akışı yaşanacak. Kent nüfusunun artışı, insan ve araç yoğunluğu da hesaba katılarak ileriye dönük projeler bir an önce hayata geçirilmeli ve bugünden önlem alınması gerekmektedir. Yakın gelecekte artacak olan trafik hareketliliği dikkate alındığında bu iki yolun genişletilmesi, eninde sonunda zorunlu hale gelecektir.

Yaptığımız uyarılara hassasiyet gösterilmesini diliyor, belediye yetkililerinin bir an önce gerekli projeyi yaparak hayata geçirmesini temenni ediyoruz. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here