Usulsüzlük İddialarına Belediyeden Jet Yanıt

0
112

belediye toplantı1Başkan Yardımcısı Çengel: “Bu Şikâyet Ne Kadar Titiz Çalıştığımızı İspat Edecek”

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün asfaltlama işlerinde usulsüzlük yaptığını iddia eden ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan MHP İlçe yönetimi ile Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’un ardından İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel ve Fen İşleri Müdürü Ferit Hammutoğlu basın mensuplarının karşısına çıkarak iddiaları yanıtladı. Çengel, söz konusu suç duyurusu için “Ben bu iddiaların altında kalmam” dedi.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, Yavuz’a seslenerek; “Halk adına kamunun denetlenmesinde yetkili organ sosyal paylaşım siteleri değil, bağımsız yargıdır. Geçte olsa doğru yolu buldunuz. Bu şikayet gerek belediyemizin gerekse de Fen İşleri Müdürlüğünün ne kadar titiz çalıştığını ispat edecektir” dedi.

Asfalt yapım işinin, İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yapı denetim elemanlarınca da denetlendiğini kaydeden Çengel: “Firma laboratuarı, ayrıca dairemizce bağımsız bir kuruluş tarafından numuneler alınarak deneyler yapılmaktadır. Sonuçları mevcut olup kara yolları 5. Bölge Müdürlüğünce de deney yapılması talep edildiğinden bu deney sonuçlarının gelmesiyle tüm deney sonuçları karşılaştırılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu.

belediye toplantı (5)

Asfalt Alım Değil Asfalt Yapım İşi…

Söz konusu iddianın asfalt alım ihalesi olmadığını bir yapım işi olduğunu da kaydeden Çengel; “Ayrıca asfalt yapım işinin bedeli sadece tonaj üzerinden değil aynı zamanda alan hesabı ve kalınlık tahkiki yapılarak ödenmektedir. Asfaltın hangi kalınlıkta döküleceği hangi malzemenin hangi oranda kullanılacağı teknik şartnamede belli olup laboratuar deneyleri yapılarak karayolları teknik şartnamesi uygunlukları kontrol edilmektedir” şeklinde konuştu.

Firmanın asfalt aldığı yerden 30 ton yükleyip 37 ton asfalt alıyorsa bu durumun firma ile asfalt alınan yerin arasında olan bir mesele olduğuna dikkat çeken Çengel; “Belediye olarak 37 ton kantar fişine itibar edilerek bir ödeme yapılması söz konusu değildir. Kaldı ki firmaya yapılan iş oranından çok daha düşük bir oranda ödeme yapılmıştır. Bugüne kadar ödenen 150.000.00 TL’dir. Ayrıca yüklenici firmaya 11.000 TL tutarında ceza kesilmiştir. Yüklenici kantarı dışında ikinci bir resmi kantarda aralıklı kontrollerde yapılmaktadır” dedi.

Durum Şikâyetten Ziyade Hüküm Vermedir!

Şikâyet hakkının anayasal bir hak olduğunu da dile getiren Çengel; “Ancak şikâyetçinin yargılama ya da hüküm verme hakkı bulunmamaktadır. Bugüne kadar görülen, şikâyetten ziyade hüküm vermedir” değerlendirmesinde bulundu.

Asfalt alım işinde yüklenici firmaya 1.300.000.00 TL hak ediş ödendiğini belirten Çengel: “Ancak sözleşme ve yapım işleri genel şartnamesi gereğince her ayın ilk 5 iş gününde hak ediş düzenlenmesi gerektiğinden 150.000.00 TL tutarında bir ara (geçici) hak ediş düzenlenmiştir” açıklamasına yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here