Ünsal; “Endişe Etmemiz İçin Daha Ne Kadar Ölmemiz Gerekiyor?”

0
108

eğitim-sen açıklama2Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili açıklama yaparak terörü lanetlediklerini yineledi.

Sivil halka yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu kaydeden Ünsal; 13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleşen, aralarında üyelerimizin yakınlarının da olduğu en az 37 insanımızın yaşamını yitirmesine, onlarcasının yaralanmasına neden olan saldırıyı lanetliyor, kınıyoruz. Sivil halka yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Haziran ayından bu yana ülkemizde yaşanan katliamları hatırlatan Ünsal; “5 Haziran 2015 Diyarbakır, 20 Temmuz 2015 Suruç, 10 Ekim 2015 Ankara, 12 Ocak 2016 Sultanahmet/İstanbul, 17 Şubat 2016 Ankara, 13 Mart 2016 Ankara… Her katliamdan sonra Hükümetten aynı açıklamalar, dosyalara gizlilik kararları, güvenlik zirvesi toplantıları, basın yayın ve sosyal medyaya erişim yasakları… Ankara 5 ay içinde 3. Kez sarsıldı, kahroldu… Ankara’da evine giden, parkta dolaşan insanlarımızı paramparça eden insanlık dışı saldırı gerçekleşirken, dört bir yanımız kan, barut kokuyor. Ne bugünümüzün ne de yarınımızın en ufak bir güvencesi kalmadı.

Son bir yıl içinde yüzlerce insanımızın yaşamını yitirmesine yol açan saldırı ve katliamlara rağmen İktidarın hala “endişe etmeyin” demesinin kendisi en büyük endişe kaynağıdır. Endişe etmemiz için daha ne kadar ölmemiz gerekiyor?

Sözün bittiği noktadayız! Bir kez daha yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor, insanlık suçu saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here