Ümit Günay; “Bağımsızlık Ve Egemenliğimizi Koruyacağımıza Söz Veriyoruz”

0
319

kızılay iskenderun1Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay; “Bağımsızlık Ve Egemenliğimizi Koruyacağımıza Söz Veriyoruz”

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi, Anayasa’nın 6. Maddesinin ruhunu sonuna kadar koruyacaklarını, egemenliği Milletin elinden almaya çalışan hiçbir güce boyun eğmeyeceklerini açıkladı.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Yönetimi kamuoyu ile paylaştığı bildiride; kurulduğu 1868 yılından bugüne kadar hep yüce milletin ve onun iradesinin yanında olduklarının altını çizdi.

Bildiriyi kamuoyuyla paylaşan Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay; “Birinci Dünya Savaşında milletimizin istikbalini kurtarmak için 7 cephede 9 ordu 14 kolordu ile çarpışan 3 milyonu aşkın kahraman Mehmetçiğimizin, Kurtuluş savaşında Milletimizin istiklali için mücadele eden yüz binlerce Kuvva-i Milliye’cinin ve Kıbrıs Harekâtında barış için adaya çıkan Silahlı Kuvvetlerimizin yanında saf tuttuk” dedi.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri kışlalarını Peygamber ocağı olarak bildiklerine dikkat çeken Günay; “Oradaki evlatlarımızın bu ülkenin istiklalini, namusunu koruyacağına hep inandık. Milletimizle et ve tırnak gibi kaynaşmış olmanın bilinciyle, Milletimizin iradesinin hilafına hareket eden her türlü girişimin ve tehdidin karşısında saf tuttuk. Bu nedenledir ki tüzüğümüzde Milli Egemenliğimizin en üst temsilcisi sıfatıyla, Cumhurbaşkanımızı Fahri Genel Başkanımız olarak tüm dünyaya ilan ettik.

ümit günay

Biz Kızılaycılar Milli Egemenliğin ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu, istikrarın değerinin ne kadar büyük olduğunu dünyanın dört bir yanında yürüttüğümüz insani yardım çalışmalarında tecrübe ettik. İşgalden, iç savaştan, toplumunun iradesini hiçe sayan rejimlerden bizar olmuş topraklarda toplumların köleleştirildiklerine ve sömürüldüklerine şahitlik ettik” dedi.

Günay, ulusal ve uluslararası yasal çerçevesi ile toplumsal dayanıklılığı ve direnci artırma görevi olan Kızılay’ın direniş ve nöbetin olduğu tüm meydan cadde ve sokaklarda millete destek sağladığını vurgulayarak; “Fahri Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde millet iradesinin yenilgiye uğratılamaması için safımızı tereddütsüz o an belirledik. Cuntacıların hedeflerinden biri olan Genelkurmay Başkanlığımızı, ailesi ile birlikte korurken Ankara Küçük Esat Şube Başkanımız Serhat Önder’i şehit verdik ve onun adını milletimizin yanında yer alırken daha önce verdiğimiz on binlerce Kızılay şehidimizin yanına yazdık. Ancak düşman içimizden vurunca acımız ve öfkemiz hepsinden büyük oldu. Acımızı bağrımıza basıp, demokrasi nöbeti tutan Büyük Milletimizin bulunduğu her yerde tüm imkânlarımızla nöbet yerlerimize koştuk. Şimdi alanlarda biz Kızılaycıların tamamı şehit edilmeden bu ülkede milli iradenin çiğnenemeyeceğine olan yeminimizi tazeliyoruz. 148 yıllık geçmişi ve Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay inancına ve hedefine sahip kadrolarımızla bağımsızlık ve egemenliğimizi koruyacağımıza, milletimizin egemenliğini ortadan kaldırmaya yönelik her türlü harekete karşı tüm varlığımızla karşı koyacağımıza Yüce Milletimizin huzurunda söz veririz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here