‘Ultrason’ Eşliğinde Periferik Blok Kursu Verildi

0
99

mkü-ultrasonMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilim Dalında iki gün boyunca ilk kez ultrason eşliğinde “Periferik Blok Kursu” düzenlendi.

Kursun konuşmacıları Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Kadir Kaya ve Uzm. Dr İrfan Güngör, Amerika Cleveland Kliniğinden Doç. Dr. Alparslan Turan, İsviçre Spital Einsiedeln Hastanesinden Uzm. Dr. Cemal Elmas ve Özel Güven Hastanesinden Uzm. Dr. Tolga Tezer, MKÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. Selim Turhanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Onur Koyuncu oldu.

Kurs Kayseri, İzmir, Antakya, İskenderun, Dörtyol ve Kırıkhan’da çalışan anestezi uzmanlarının katılımı ile gerçekleşti. Kursun ilk gününde, teorik dersler, manken üzerinde ve içine tel yerleştirilen maket üzerinde ultrason çalışması uygulandı. Kursun ikinci gününde ise, ortopedi kliniğinde operasyon olacak hastalara operasyon öncesi anestezi amacı ile ultrason eşliğinde periferik sinir blokları ve katater uygulandı.

Kursun amacı yeni uygulanan bir yöntem olan ultrason eşliğinde periferik sinir bloklarının Hatay bölgesinde çalışan anestezi uzmanları tarafından uygulamasının yaygınlaşmasına yardımcı olmak olarak açıklandı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere kursa katılım belgelerinin verilmesiyle kurs tamamlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here