TÜRMOB Genel Başkanı Yontan; “Değişim ve Gelişime Ayak Uydurmak Zorundayız”

0
263

‘Muhtasar ve Aylık Prim Belgesi Birleşmesi ile E-Uygulamalar’ Semineri İTSO’da Gerçekleştirildi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle ‘Muhtasar ve Aylık prim belgesi birleşmesi ile E-Uygulamalar’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Yoğun ilgi gören seminere konuşmacı olarak, Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı A. Masis Yontan, İstanbul SMMMO Eğitmeni İnci Şalcı ve Eğitmen Erhan Sular katıldı.

Seminerde kısa bir açılış konuşması yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, oda olarak mevzuatları ve yeni çıkan kanunları takip edebilmek, mükelleflere daha hızlı ve teknolojik hizmetler verebilmek için bu tür eğitimlere ağırlık verdiklerini kaydetti. TÜRMOB Başkanı ve işin uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen seminerin üyelere yararlı olacağına inandığını kaydeden Yıldırım, desteklerinden ötürü İTSO yönetimine de teşekkür etti.

TÜRMOB Genel Başkanı A. Masis Yontan konuşmasına muhasebecilik mesleğinin öneminden söz ederek başladı. Muhasebecilikte teknolojiyi yakalamak için eğitimlerin olmazsa olmazları olduğunu vurgulayan Yontan; “Meslek mensupları olarak hayatımız eğitimle geçiyor. Dünya hızla gelişiyor. Mesleğimiz bu dünyanın en dinamik en hareketli meselelerinden biri. Bizlerde Muhasebeciler olarak bu değişim ve gelişime ayak uydurmak zorundayız. TÜRMOB olarak en çok önem verdiğimiz konular eğitim ve kurumsallaşma. Muhasebeciler olarak işletmelerin yükünü hafifletmenin yanı sıra yol haritalarında yer alacağız. Çalışma kapasitemizi arttıracağız. Yeni iş alanlarına yöneleceğiz.

Artık muhasebeci defter tutan, kaydeden değil,  muhasebe Danışman olacak, denetçi olacaktır. Artık dünya dijitalleşiyor, tüm işlemler bilgisayar ortamında yapılıyor. Bizim mesleğimizde de artık birçok işlemler ve kayıtlar bilgisayar verilerine yüklenerek yapılıyor. Mevzuatta belirtilen değişiklikleri yakından takip ederek bu verilerinden istifade edeceksiniz. Bu bilgileri en iyi şekilde öğrenmek durumundayız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ticari işletmelerin başarısında kar ve zararında Muhasebeci ve Mali müşavirlerin köprü vazifesi gördüğüne vurgu yapan Yontan; “İşiniz sadece defter tutup mükelleften aidat parası toplamak olmasın. Fırsat buldukça mükelleflerinizi ziyaret edin, hal hatırlarını sorun, İşletmelerin hak ve hukuklarını gözetmek durumundayız. İşletmelerin yol haritasında yer alarak sürekliliğine ve devamlılığına katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul SMMMO Eğitmeni İnci Şalcı ‘Muhasebede E-Uygulamalar’, Eğitmen Erhan Sular ise ‘Muhtasar Beyannamede aylık prim hizmet beyannamesi’ konularında sine vizyon destekli olarak son çıkan kanun ve yönetmeliklerde muhasebecilerin izleyecekleri yol ve özellikle internet ortamında gerçekleştirecekleri işlemler hakkında detaylı bilgiler verdiler.

İstanbul SMMMO Eğitmeni İnci Şalcı’ya, TÜRBMOB Genel Başkanı A.Masis Yontan, Eğitmen Erhan Sular’a teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here