Türkoğlu Cilvegözü Saldırısını Değerlendirdi

0
81

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Cilvegözü sınır kapısında gerçekleşen bombalı saldırıya ve Suriye krizinin Türkiye’ye yansımalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Saldırı bilgisini alır almaz Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte acilen bölgeye intikal ettiklerini kaydeden Vekil Türkoğlu burada Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in oluşturduğu kriz masasında yetkililerden brifing aldıklarını söyledi.

Bakanlarla birlikte yararlanan vatandaşları hastanede ziyaret ettiklerini, vefat edenlerin de ailelerine taziye ziyaretinde bulunduklarını belirten Türkoğlu, bu tarz büyük çaplı saldırılarda faillerin birden çok amaç güdebileceğine işaret etti. Türkoğlu; “Saldırı Cilvegözü sınır kapısının Suriye tarafında bizzat sivillerin olduğu alanda gerçekleştirilmiştir. Böylesi infial uyandıracak büyük çaplı saldırıların failleri, muhtemel odakların yanı sıra, tahminlerimizin üzerinde ki mihraklarda olabilir” dedi.

 “Son zamanlarda işlenen suikastlar, patlatılan canlı bombalar ve havaya uçurulan bomba yüklü araçlar arasında bir bağ var” diyen Türkoğlu, Türkiye’nin terörü bitirmek adına düğmeye bastığı bir anda dış güçlerin Türkiye’ye terörle mesaj vermek istediğine atıf yaparak; “Biz mesajımızı ziyadesiyle aldık. Bir değil, bin tane araç da patlatılsa, özlemi duyulan barışın ve küresel ölçekte büyük Türkiye’nin inşasının kararlılığındayız ve bu yönde inancımız daha da pekişmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here