Türkiye Yarı Finallerine Kalmayı Başardılar!

0
107

İskenderun Özel Atalar Koleji Genç Kızlar Basketbol takımı, Türkiye yarı finallerine adını yazdırmayı başardı. Erzurum’da yapılan grup maçlarına giden Özel Atalar Koleji oyuncuları, Diyarbakır Bağlar Lisesi’ni saf dışı bıraktı ve sahadan 86-78 sonuçla ayrıldı.

İldeki başarısını grup elemelerinde de sürdüren İskenderun Özel Atalar Koleji Genç Kızlar Basketbol takımı, Türkiye yarıfinallerine adını yazdırmayı başardı. Erzurum’da yapılan grup elemlerinden şampiyon olarak ayrılan Özel Atalar Kolejinin Beden Eğitimi Öğretmeni Hamit Duman, yarı finallerde rakiplerinden korkmadıklarını ama güçlerinin farkında olduğunu belirtti.

Türkiye Liseler Arası Genç Kızlar Basketbol Şampiyonasında il birincisi olarak Erzurum’da yapılan grup maçlarına giden Özel Atalar Koleji oyuncuları, yeteneklerini bir kez daha ortaya koyarak, finale kadar çıktı. Finalde Diyarbakır Bağlar Lisesi ile karşı karşıya gelen Özel Atalar Koleji, karşılaşmanın ilk üç periyodunu rakibi ile başa baş geçirdi. Skor üstünlüğünü hiç rakibine kaptırmayan Atalar Koleji, son periyotta hem oyun hem de skor olarak Diyarbakır Bağlar Lisesi’ni saf dışı bıraktı ve sahadan 86-78 sonuçla ayrıldı.

Özel Atalar Koleji oyuncuları, elde ettikleri bu başarı ile Türkiye’de başarılı 32 okul takım arasında girmenin mutluluğunu doyasıya yaşadı.

Türkiye yarıfinalleri dört gruptan oluşurken, İskenderun temsilcimiz Sakarya grubunda yer alacak. Türkiye yarıfinallerine çıkan Özel Atalar Koleji’nin muhtemel rakipleri arasında Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan takımlar da yer alıyor.

Rakipler Gözümüzü Korkutmuyor!

Turnuvanın değerlendirmesini yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Hamit Duman, rakiplerin gözlerini korkutmadığını dile getirirken; “Bundan sonraki rakiplerin kolay olmadığını biliyoruz. Biz hedefimizi belirledik. O hedefimiz de son 8 takım arasına girmektir. Biz amacımıza ulaştık bundan sonraki süreç çok zor ama imkânsız değildir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here