Türkiye-Rusya-Suriye Krizi Panelde Ele Alınacak

0
142

vatan partisi açıklama3Türkiye-Suriye-Rusya krizini gündeme getirmek amacıyla önümüzdeki hafta sonu panel düzenlenecek. Panel, Vatan Partisi, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, İskenderun Taşeron İşçileri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal, TGB, İskenderun Demir Çelik İşçileri Emeklileri ve Çalışanları Derneği, Türkiye Astsubay Emeklileri Derneği, Kalem Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirilecek.

27 Aralık 2015 Pazar günün saat 14.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilecek olan panele konuşmacı olarak Emekli Amiral Soner Polat, CHP 24 dönem milletvekili Refik Eryılmaz, Şam Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk katılacak.

Panelde, ‘bir dünya savaşına mı, bir bölgesel savaşına mı gidiyoruz’, ‘Rus uçağı neden düşürüldü’, ‘Suriye’de son durum nedir?’, ‘Batı Asya Birliği bu krizlerin çözümünde anahtar mı’ gibi konular tartışılacak.

Panel için İskenderun Taşeron İşçileri Derneği bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını panele destek verenler adına Sadık Karakaş yaptı. Karakaş konuşmasında şunları söyledi;

“Bölgemizdeki sorunlara yanıt almak ve çözüm üretmek amacı düzenlenen bu panelde değerli katkılarını sunmak üzeri öncelikle bölgemiz Türkiye ve bölge ülkeleri zorlu bir dönemden geçiyor. Emperyalizm bölgede tahakkümünü kurmak için harekete geçirdi. Bölge ülkeleri birleşerek bu saldırıya karşı durmalıdır. Tam da bu zaman da Türkiye-Suriye-Rusya krizini gündeme getirmemiz gerektiğini düşündük bir panel gerçekleştirme kararı aldık. Panelimiz, 24 Aralık 2015 Pazar günü Saat: 14.00.de İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilecektir. Panelimize tüm İskenderun halkını bekliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here