Türkiye Barolar Birliği’nden Başkan Vekili Güven’e Ziyaret

0
380

baro hatay ziyaret1TBB Heyeti: “Sosyal Projelerde HBB Desteğini Almak Çok Önemli”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı yetkilileri, Türkiye’de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek (SILA) Projesi’ni tanıtmak amacı ile Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkan Vekili Serdar Güven’i ziyaret etti.

Gerçekleştirilen toplantıya, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Eyip Sabri Çepik, TBB Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi Müdürü Murat Yalkın, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Ardahan Şenyuva ve TBB Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi Memuru Dalya Darendeli katılım gösterdi.

baro hatay ziyaret2

Sıla Projesi İle Yardım Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Dezavantajlı Grupların Önemsenmesi Amaçlanıyor

Türkiye’de adli yardım hizmetlerinin iyileştirilmesi, dezavantajlı gruplara ve Suriyeli nüfusa hizmet verecek avukatların kapasitelerinin arttırılmasını hedefleyen Sıla Projesi hakkında HBB Başkan Vekili Serdar Güven ile görüşülerek, fikir alışverişinde bulunuldu.

Ülkemizde hayatını sürdüren Suriyeli mültecilerin daha etkili hukuki yardım amacıyla neler yapabileceği konusunda Başkan Vekili Serdar Güven ile görüşen yetkililer, gerçekleşen toplantının Suriyeliler hakkında detaylı bilgiler almak ve birlikte ortak çözümler üretmek için önemli olduğuna dikkat çekti.

Projenin yürütülmesinde yerel yönetimler ile paylaşımların yapılması ve işbirliği içerisinde durum tespitlerinin daha rahat olacağını vurgulayan heyet, HBB ile işbirliği halinde yürütülecek projelerin hedefe ulaşma noktasında büyük bir adım olduğunun altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here