Türk Mutfak Günlerinde Deniz Ürünleri Tanıtıldı

0
52

Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk Mutfağı Haftası” bu yıl itibariyle ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm yurt genelinde kutlanmaya başlanan ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında, 81 ilde ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu sene ilki yapılan organizasyon kapsamında, Hatay Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde ilimiz genelinde her gün bir ilçede yemek tanıtım programları tertip edildi.

Bugün İskenderun ve Arsuz’u kapsayan, deniz mahsullerinin ön plana çıktığı tanıtım programı Arsuz Payidar Restoran sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Programa, Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İskenderun İlçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Yeter, İskenderun Gastronomi Derneği Yönetiminden Hidayet Şahinoğlu ve Celal Bilen, kurum müdürleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Payidar Restoran’da gerçekleştirilen etkinlikte, misafirlere ilk olarak yöremize özgü mezeler ikram edilirken, ana yemek olarak ızgarada hafif pişmiş levrek, özel soslarıyla sunuldu.

Sunum sonrası hafta ile ilgili bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör; “Türk Mutfak Haftası, bu yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında bakanlığımızın organizasyonuyla bütün Türkiye’de gerçekleştirilmektedir. Biz de Hatay ilinde Hatay mutfağını tanıtmak amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz. Her ilçede bir etkinlik yapıyoruz, o ilçenin yemeklerini tanıtıyoruz. İskenderun ve Arsuz’da, su ürünleri ile ilgili balıklarımızı tanıtıyoruz, Kırıkhan’da ciğer, Reyhanlı’da tuzda tavuk, Antakya’da yöresel yemeklerimizi ve Harbiye’de mezelerimizin tanıtımını yapacağız. Bu konuda bize destek olan tüm sivil toplum örgütlerine ve kamu kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Burada amaç Türk mutfağını en iyi şekilde tanıtmaktır.

Yapılan bu çalışma Türk Mutfak Haftasında değerlendirilirken halk kültürü arşivimize de kaydedeceğiz. Hem tanıtımını gerçekleştiriyoruz hem arşivimizde kaydediyoruz” dedi.

Hafta boyunca yapılacak etkinliklerin Türk Mutfağını tanıtmakta oldukça faydalı olacağına inandıklarını kaydeden Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay da; “Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin manevi önderliğinde yapılan Türk Mutfağı Lezzet Günleri 81 ilimizde aynı anda bu hafta içerisinde kutlanıyor. Biz de bu hafta içerisinde Antakya, İskenderun ve farklı ilçelerimizde Hatay genelinde Türk mutfağı haftasını kutlamak adına farklı etkinliklerde bulunuyoruz.

Bugün de bu işletmede bir araya geldik. Yapılan sunumlarla birlikte farklı lezzetleri, farklı kültürü tanıtma adına güzel bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Umarım Hatay’ımız adına Türkiye’miz adına güzel ve başarılı bir etkinlik olur” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here