Türk Eğitim Sen’den Haşim Kılıç’a Mektup

0
89

türk eğitim-sen tepki8Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, 25 Kasım 2014 Salı günü tüm Türkiye’de olduğu gibi, Şubeleri sınırları içerisindeki okullardan topladıkları yüzlerce mektubu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a gönderdiklerini duyurdu.

Mektupların, dört yılını doldurmuş idarecilerin düşürülmesi ile ilgili yasanın iptali hakkında olduğunu kaydeden Akça; “Mektupta 4 yılını doldurmuş idarecilerin Hükümet tarafından çıkartılmış olan bir yasa ile düşürülmesinin hakkaniyete uygun olmadığı, kazanılmış hakların yok sayılmaması gerektiğini belirten ve esastan görüşmesi yapılacak olan yasa ile ilgili kamuoyunda torpil esasını temel alan yönetmelikle hep yandaşların atandığını ve ivedi bir şekilde bu konunun karara bağlanması gerektiğini, kanayan bir yara olduğunu ve yüce mahkemeden adalet beklediğimizi belirttik.

Yaşanan bu sürece Anayasa Mahkemesinin bir dur diyeceğini ve adaleti sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bu mektuplara Sayın Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç’ın sessiz kalmayacağını ve yasanın iptaline karar verileceğini umut ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here